Маршът на жълтите жилетки вчера в Париж завърши мирно, въпреки

...
Маршът на жълтите жилетки вчера в Париж завърши мирно, въпреки
Коментари Харесай

Демонстрациите на „жълтите жилетки“ в Париж приключиха мирно

Маршът на " жълтите жилетки " през вчерашния ден в Париж приключи спокойно, макар че по-късно полицията използва сълзотворен газ против маскирани протестиращи . Напрежение бе маркирано и в други градове, съобщи АП.
 Gulliver/Getty Images-->
Броят на стачкуващите в Париж и страната бе по-голям в сравнение с преди седмица, когато придвижването, настояващо за икономическа правдивост, означи възкръсване по брой на участниците и размириците, уточни министерството на външните работи. Арестувани са 233 души, някои от които се пробвали да стигнат до Париж за демонстрациите с бейсболни бухалки, прашки и други евентуални оръжия, заяви вътрешният министър Кристоф Кастанер.

По негова оценка 40 500 души са се присъединили в демонстрациите в страната по отношение на 14 500 преди седмица. Тази седмица акциите бяха публикувани по-широко, като в Париж се събраха едвам 5000 души по отношение на 10 000 преди седмица.
 Gulliver/Getty Images
Многочасовият марш през Париж през днешния ден приключи под катедралата " Сакре кьор " на хълма Монмартър , като туристите се промъкваха измежду множеството на " жълтите жилетки ".

По време на марша нямаше конфликти, само че полицията стартира да изстрелва сълзотворен газ против протестиращи, които крещяха и хвърляха пиратки по прилежащ бул. след края му.
Френската телевизия сподели фрагменти по какъв начин полицията употребява сълзотворен газ и палежи, породени от протестиращи в южния град Монпелие. Демонстранти влязоха в конфликти с полицията в Ница, където митингите в центъра на града бяха неразрешени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР