Мароко се класира за четвъртфиналите на Световното първенство по футбол,

...
Мароко се класира за четвъртфиналите на Световното първенство по футбол,
Коментари Харесай

Мароко шокира Испания след дузпи за първи 1/4-финал на Мондиал в историята си

Мароко се класира за четвъртфиналите на Световното състезание по футбол, откакто изхвърли първенците от 2010 Испания след 0:0 в постоянното време и продълженията и 3:0 при дузпите. По този метод африканците доближиха за първи път етапа на последните осем на Мондиал в историята си .
" Атласките лъвове " ще играят с Португалия или Швейцария в последните осем в Катар.
На стадион „ Едюкейшън Сити “ възпитаниците на Уалид Реграги започнаха доста решително срещата и сътвориха ранни главоболия на „ Ла Фурия Роха “ с подредената си игра и бърз преход от отбрана в офанзива. Хаким Зиеш стреля над вратата на Унай Симон от директен свободен удар, а първият и единствен прецизен удар преди почивката пристигна след шута на Нусаира Мазрауи, който бе отразен от Симон. От другата страна, иберийците стигнаха до заплаха посредством Марко Асенсио, само че ударът му мина около вратата на Ясин Буну.

След паузата картината на терена не се промени – испанците имаха контрола върху топката, до момента в който Мароко разчитаха на дисциплината в играта си и на контраатаки. Буну избави мощен шут на Дани Олмо, а Луис Енрике и компания ускориха натиска към вратата на „ атласките лъвове “, които обаче в реалност се отбраняваха като лъвове. Дори влизането в игра на Алваро Мората не съумя да промени нещата в интерес на международните първенци от 2010 и в последна сметка закономерно се стигна до вторите продължения на шампионата след тези сред Япония и Хърватия през вчерашния ден.

В тях Испания атакуваше, като на няколко пъти сътвори напрежение пред вратата на Буну, само че той бе на мястото си. Мароканците можеха да отбележат посредством Юсеф Ен-Несири, само че Симон се прояви с удобна интервенция. Двата тима не съумяха да си вкарат и в спомагателните 30 минути на срещата, което докара до рулетката на дузпите. Там героят бе Буну, който избави три поредни дузпи на испанците, бити от резервата Пабло Сарабия, който се размина на косъм с гол в края на второто продължение, друга от промените на Енрике – Карлос Солер, и ветерана Серхио Бускетс.
Прокобата на дузпите още веднъж застигна " Ла Фурия Роха " на Световно състезание.
Мароко от своя страна бе прецизен посредством Абделхамид Сабири, Зиеш и Ашраф Хакими, който вкара с доста елегантно осъществяване, а пропускът на Бадр Бенун не бе съдбовен и по този начин „ атласките лъвове “ доближиха четвъртфиналите на Световно състезание за първи път в историята си. От своя страна Испания претърпя следващо отчаяние при дузпите, откакто предходната година отпадна от Италия по същия метод на 1/2-финалите на Евро 2020, а на последния Мондиал в Русия загуби от домакините при наказателните удари. Мароко ще играе с спечелилия от последния осминафинал в Катар сред отборите на Португалия и Швейцария. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР