Мароко е неочакваният победител в група F на Световното, а

...
Мароко е неочакваният победител в група F на Световното, а
Коментари Харесай

Мароко спечели група F на Световното, второ място за Хърватия

Мароко е непредвиденият победител в група F на Световното, а Хърватия е подгласник след днешните последни мачове от карето. Белгия отпадна, а Канада предстоящо зае последното място с нулев актив.

Първите два отбора чакат своите противници от много завързаната група Е, в която са Испания, Япония, Коста Рика и Германия. Развръзката там е по-късно довечера.

Белгия и Хърватия направиха 0:0, като " червентите дяволи " изпуснаха успеха, пропуски направи Ромелу Лукаку, удари и греда.

В същото време Мароко удържа 2:1 против Канада и изцяло справедливо завоюва групата със 7 т. " Ватрените " останаха с 5, а белгийците с 4.

Хаким Зиеш даде задатък на африканския тим в 4-ата минута, а в мощната игра на мароканците се увенча с попадение на Юсеф Ен-Несири в 23-тата. Канадците не се предадоха и в 40-ата понижиха, автогол си означи Наиф Егер.

Двубоят бе трогателен за гледане, с офанзиви и голови благоприятни условия и за двата противника.
Хърватия - Белгия 0:0
Белгийският селекционер Роберто Мартинес направи три промени, като главната бе изваждането на Еден Азар от титулярния състав. Вместо него, Дрийс Мертенс заигра като " подправена деветка ". Той получи една от най-хубавите благоприятни условия за първата част след подаване на Кевин Де Бройне, само че стреля над гредата.

Хърватите пък получиха дузпа след нарушаване на Яник Караско против Андрей Крамарич, само че решението на Антъни Тейлър бе анулирано след видеоповторение.

На почивката Мертенс бе сменен от Ромелу Лукаку и нападателят на Интер мигновено имаше опция да вкара. В 49-ата минута той завоюва висока топка и стреля с глава във вратата на хърватите, само че Доминик Ливакович отрази удара.

В идващите минути хърватите натикаха белгийците в личната им половина и на Тибо Куртоа му се наложи да избива поредни удари на Матео Ковачич, Марсело Брозович и Лука Модрич. По-чистото състояние обаче бе за Белгия в 62-та минута. Удар на Яник Караско бе отразен от Ливакович и Лукаку получи късмет да вкара на опразнената врата, само че уцели страничната греда.

Лукаку пропиля още две 100-процентови положения в последните минути. Нападателят на Белгия първо пропиля състояние от пет метра с удар в навън, след което не съумя да се разпише от още по-малка отдалеченост. Той получи пас по въздуха от Торган Азар, само че отигра топката с гърди и я изпрати в ръцете на Ливакович.
Канада - Мароко 1:2
Двубоят стартира чудесно за мароканския тим, който откри резултата още в четвъртата минута. Вратарят Милан Борян напусна наказателното поле в опит да спре офанзива на съперника, само че сбърка при подаването и топката доближи до Хаким Зиеш той с прехвърлящ удар даде задатък за Мароко.

В 23-ата минута Ашраф Хакими изведе Юсеф Ен Несири, който осъществя втория гол в дуела, пращайки кълбото под плонжа на някогашния вратар на Лудогорец - Борян.

Пет минути преди края на постоянното време на първата част Сам Адекугбе напредна по левия фланг, центрира остро в наказателното поле на Мароко, където бранителят Найеф Ажер нямаше шанс и неспасяемо изпрати топката във вратата зад стража Ясин Боно.

В спомагателното време Ен Несири още веднъж се разписа във вратата на канадците, само че попадението не беше прието поради засада.

След почивката играта беше равностойна. В 57-ата минута удар на Алфонсо Дейвис не откри задачата. 

Точно 14 минути по-късно влезлият като запаса Атиба Хътчинсън се извиси над всички в наказателното поле и насочи изстрел с глава, само че топката срещна напречната греда, а при добавката Алистър Джонсън изпрати кълбото в навън. 

В заключителните минути на срещата Мароко не съумя да осъществя още едно попадение, откакто пропусна да провежда положителни контри против канадците, които пробваха с всички сили да изравнят резултата.  
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР