Мароканската национална авиокомпания (RAM) отпусна седем допълнителни полета, с които

...
Мароканската национална авиокомпания (RAM) отпусна седем допълнителни полета, с които
Коментари Харесай

Допълнителни полети от Мароко заради четвъртфинала в Катар

Мароканската национална самолетна компания (RAM) отпусна седем спомагателни полета, с които да транспорти част от голямата група искащи футболни почитатели до Катар за четвъртфинала от международното състезание против Португалия, заяви Ройтерс.

Мароко, последната останала африканска страна в шампионата и първата арабска страна, достигнала в миналото четвъртфиналите, беше обхваната от еуфория от представянето на тима на Световното състезание след успехите над любимците Испания и Белгия.

Държавният авиопревозвач се е договорил с Футболната федерация на Мароко единствено почитателите с билети за мача в събота и краткотрайна входна виза за Катар да получават билети за полетите.

Въпреки това, няколко ентусиасти в Рабат разкриха, че са съумели да получат самолетни билети единствено с входната виза и се надяват да купят билети за мача при идването си в Доха. Други пък имат билети за мача, само че не са съумели да се снабдят със самолетен билет.

В огромните градове на страната са сложени видеостени, на които хиляди ще гледат мача. На площад Джемаа ал-Фна в Маракеш, който е част от международното завещание на ЮНЕСКО, се чакат повече от 30 000 души.

В цялата страна магазините и сергиите търгуват интензивно със флагове, фланелки и тениски на националния тим.

" Като виждам какъв брой тениски съм продал, ми се желае Световното състезание да продължи постоянно. Екипите на националния тим са поскъпнали с към 30 % поради огромното търсене ", сподели Зухир Сабир, притежател на магазин в остарелия център на Рабат, написа още Ройтерс.

По обявата работи: Любомир Тодоров БНР подкасти: Фактор Фактор Фактор
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР