Маркировката на новоремонтирания участък от магистрала „Тракия“ в района на

...
Маркировката на новоремонтирания участък от магистрала „Тракия“ в района на
Коментари Харесай

Експерти: Маркировката по новия участък от „Тракия“ край Стара Загора е опасна

Маркировката на новоремонтирания сектор от автомагистрала „ Тракия “ в региона на Стара Загора не дава отговор на условията и е рисков за водачите.

Това твърди Европейският център по транспортни политики. Пътната организация отхвърли коментар, само че ще направи специфична инспекция по това обвиняване.

Два месеца след ремонта Европейският център по транспортни политики изследва маркировката дали дава отговор на евроизискванията.

Според специалистите маркировката на един от най основните пътища в страната е освен погрешно сложена, само че и не дава отговор на стандартите за противоположна светлоотразителност – нито на нощна, нито на дневна светлина.

Показват го пробите с рефлекометър.

„ С други думи – маркировката е под всякаква рецензия и следва да бъде сменена гаранционно. Цели сектори от маркировката липсват “, споделя Диана Русинова от Европейския център по транспортни политики.

Първите сигнали за проблемите неправителствената организация подава към АПИ преди месец.

„ Няколко пъти чуваме оправдания, резултат – никакъв. Шофьорите не престават да карат по негодна маркировка, която при едно внезапно утежняване на времето може внезапно да заплаши тяхната сигурност “, споделя още Русинова.

От Пътната организация отхвърлиха поканата за изявление.

От отговор на въпрос изпратен към тях излиза наяве, че маркировката на прясно пуснатият в употреба сектор в никакъв случай не е измервана: „ Институтът по пътища и мостове /ИПМ/, който е профилирано звено в АПИ, ще извърши премерване на индикаторите на положената пътна маркировка “, се споделя в позиция.

Междувременно от АПИ разкритикуваха измерването от неправителствената организация: „ Провеждането на нелегитимни измервания без въвеждане на краткотрайна организация за сигурност на придвижването е неприемливо и недопустимо “.

От компанията изпълнила ремонта – „ Автомагистрали “ ЕАД отхвърлиха поканата за изявление и не дадоха отговор на въпросите изпратени към тях.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР