Маркетологът и рекламистът ежедневно срещат премеждия, с които трябва да

...
Маркетологът и рекламистът ежедневно срещат премеждия, с които трябва да
Коментари Харесай

Три забранени фрази в маркетинга

Маркетологът и рекламистът всекидневно срещат инциденти, с които би трябвало да се оправят стремително, в случай че не са се погрижили да провеждат по-добре процеса на работа. Това удостоверяват три изречения, които никой не желае да чува в последния миг. Според съоснователката на Night Sky Creative, Тася Агатовски, този стрес може да се избегне.

„ Дай ми положително копи, имаш един час “

Понякога това е неизбежно. Получавате едни материали, въз основата на които доста бързо би трябвало да изградите нещо друго и неповторимо, което ще се продаде.

Работата на текстописеца, едно от най-важните лица в маркетинга и рекламата, наподобява лесна, само че единствено на пръв взор. Често се чака да направи невъзможното.

Как да избегнем тази фраза?

Ако сте текстописец, не се опасявайте да отказвате задачи, които не са по силите ви. Изисквайте от сътрудниците от екипа да ви известяват най-малко 3 дни авансово, с цел да организирате графика си – останалите клиенти също чакат.

„ Направете като предходната акция “

Всеки управител, шеф, водачи и така нататък, който употребява тази фраза, би трябвало да обмисли промяна на кариерата си. Мултиплицирането на една и съща акция не води до напредък, изключително в случай че всякога си поставяте все по-висока цел. Всяка задача сама по себе си е друга, с друг предумисъл, а затова и с друг път на осъществяване.

Как да избегнем тази фраза?

Изкарайте хората отвън зоната им на комфорт, създайте лист с интензивности и послания, които разказват упованията ви за акцията. Всякакви хрумвания са добре пристигнали.

„ Лансираме артикул другия месец – незабавно направете проект! “

Формирането на проект за акция изисква време и фокусиране. Лансирането на продукта нормално се приготвя в продължение на месеци – с изследвания, подмятане на аудиторията за оригиналност, проби и други Пропускането на тези стъпки може да коства триумфа на продукта.

Как да избегнем тази фраза?

Разяснете на отдела, зает с продуктите, процеса на лансиране от позиция на маркетолозите. В последна сметка, вие имате една цел – да продадете основаното с общи старания.

По материал на Medium.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР