Маркетинговите агенции заведоха съдебно дело срещу най-голямата социална мрежа фейсбук,

...
Маркетинговите агенции заведоха съдебно дело срещу най-голямата социална мрежа фейсбук,
Коментари Харесай

Акционерите на Фейсбук отново поискаха оставката на Марк Зукърбърг

Маркетинговите организации заведоха правосъдно дело против най-голямата обществена мрежа фейсбук, заяви kaldata.com.
Рекламодателите смятат, че екипът на Марк Зукърбърг от една година знае за опцията за превъртането на броячите за броя гледания на видеата в обществената мрежа, само че е скрил тази информация от тях. Разгаря се нов великански скандал, който накара акционерите още веднъж да издигнат въпроса за махането на Зукърбърг от ръководството на компанията.
Преди време Фейсбук загатна, че е сбъркала в оценките си за броя гледания на видеата и е завишила този индикатор с 60-80%. Преди няколко часа CNBC заяви, че в действителност Фейсбук е завишила броя гледания с невероятните 150-900%.
Екипът на Зукърбърг изяснява случилото се не с някакъв предумисъл, а с неточност в пресмятанията. Фейсбук съобщи, че не е взимала от рекламодателите спомагателни финансови средства. Но контрагентите са сигурни, че компанията от една година знае за казуса, само че не е споделила информацията с тях. Ищците желаят отплата, само че към този момент не посочват сумата.
През последните две години Фейсбук имаше съществени проблеми. Тя бе упрекната в разрушение на демокрацията, по-късно броят на нейните консуматори понижа, наложи се въвеждането на цензура и какво ли още не. Акционерите един път към този момент сложиха въпроса, че Марк Зукърбърг не се оправя с ръководството на "Фейсбук ". Сега още веднъж се убедиха в това.
Но акционерите надали ще реализиран нещо, тъй като решаващият глас принадлежи на Зукърбърг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР