Марката Dacia запази лидерската си позиция на пазара на нови

...
Марката Dacia запази лидерската си позиция на пазара на нови
Коментари Харесай

Dacia е лидер на пазара у нас за девета поредна година

Марката Dacia резервира лидерската си позиция на пазара на нови коли у нас за девета поредна година с 4004 продадени коли и пазарен дял от 12,83%, а Renault зае второ място по продажби в България за седми следващ път с 3258 регистрации.

И двете марки реализираха растеж в продажбите си към частни клиенти спрямо 2020 година, който е 40% за Dacia и 9% за Renault. С безапелационните резултати и с стартирането на доста нови модели, марките Dacia и Renault навлизат самоуверено в 2022 година.



Заради пандемията и рецесията с полупроводниците, пазарът на нови коли в България не съумя да възвърне темпото си от 2019 година и записва спад от 28% спрямо тази година, само че отбелязва растеж от 14% по отношение на спешната 2020 година.

На този декор марките Dacia и Renault осъществиха растеж от надлежно 10% и 2% по отношение на миналата година. В изискванията на възстановяващия се пазар, марката Dacia резервира лидерското си място за девета поредна година с 4004 регистрации на нови коли, което е растеж от 10% по отношение на 2020 година.



Марката реализира пазарен дял от 12,83%. Новото предложение на Dacia ECO-G с фабрично задвижване на бензин и пропан-бутан продължава да набира известност с размер от 1886 автомобила и съставлява 45% от общите продажби на марката, защото несъмнено е екологично, икономично и практично. Почти всеки втори продаден нов автомобил Dacia през 2021 година е с технологията ECO-G.

Третото потомство на Sandero носи невиждан растеж в интереса към модела. Моделът Sandero остана най-достъпният нов автомобил на българския пазар, а ползата от страна на аудиторията към версията Stepway продължава да нараства и продажбите на този модел съставляват 79% от общия размер.



През есента на предходната година беше освежен високопроходимия модел Dacia Duster, който означи 1152 регистрации на нови коли и стана третият най-продаван модел в България. Моделът се предлага още веднъж с автоматизирана скоростна кутия с двоен съединител EDC, което среща подобаващ интерес от потребителите.



Наред с актуализацията на съществуващите си модели през 2021 година Dacia осъществя и третата си гражданска война в лицето на напълно електрическия модел Spring. Градският модел с външен тип на кросоувър стартира да печели почитатели с отварянето на поръчките си през март, а в края на годината най-нетърпеливите измежду тях към този момент се радват на първите доставки на модела.



Марката Dacia има за цел да резервира инерцията си и през 2022 година През първата половина на годината гамата ще бъде допълнена от най-достъпния 7-местен автомобил на пазара - Jogger. През втората половина на годината ще бъде обновена образната еднаквост на марката с внедряването на новото лого в мрежата и върху колите.



Марката Renault зае второто място по продажби на нови коли в България за седма поредна година с 3258 регистрирани автомобила. Пазарният дял на марката е 10,44%. През 2021 година Renault стартира повторното си завземане на С-сегмента с лансирането на Arkana със 110 осъществени продажби, като повече от всяко трето продадено Renault Arkana е електрифициран хибрид от гамата на Renault E-Tech.



Разнообразието от хибридните версии E-Tech и на високото равнище на съоръжение R.S. Line потвърдиха триумфа на новаторската хибридна система и новата тактика на Renault, насочена към цената. Моделът завършва годината със доста портфолио от поръчки с идна доставка при започване на 2022 година.



На пазара на лекотоварни коли, който е по-слабо обиден от компликациите в бранша, Renault за следващ път затвърди водачеството си в сегмента на междинните ванове и разшири позициите си, с помощта на новото двойно предложение в сегмента на дребните ванове - Express и Kangoo със 1242 регистрации.

Големият ван Master осъществя рекордна година на продажби с растеж от 30% по отношение на 2020 година, Express бързо набира известност и регистрира 240 регистрации, а Kangoo беше почетен с премията „ Международен ван на годината за 2022” от жури от 24 европейски публицисти.



Основните цели на марката Renault за 2022 година, обрисувани от стратегическия проект Renaulution, са завладяването на С-сегмента, подобряването на електрическата подвижност и разширението на хибридните оферти в гамата E-Tech. Тези цели ще бъдат подкрепени през 2022 година с лансирането на новите модели Renault Megane E-Tech Electric, Captur E-Tech Hybrid, Kangoo E-Tech Electric и напълно новия кросоувър Renault Austral.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР