Марк Селби отпадна на 1/16-финалите в Откритото първенство на Гибралтар

Марк Селби отпадна на 1/16-финалите в Откритото първенство на Гибралтар ...

Селби отпадна рано и Тръмп спечели бонуса от 150 000 паунда

Марк Селби отпадна на 1/16-финалите в Откритото първенство на Гибралтар по снукър след 2:4 от Крис Уейклин и така предостави бонуса от 150 000 паунда на Джъд Тръмп, който вече е недостижим в импровизираното класиране на играчите в т.нар. "европейски серии". Веселяка от Лестър се нуждаеше от участие на финал в последния от поредицата турнир, но с ранното отпадане остави Асото в колодата на върха за втора последователна година. Тръмп спечели Германския Мастърс през януари и се постави в полпозишън за тлъстия бонус.

"Това е положението, дори да бях спечелил, нямаше да ме направи по-щастлив. Разочароващо е да не спечеля, но не е краят на света. Джъд заслужава наградата, защото е невероятен през последните две години и е спечелил толкова много турнири. Бонусът е за човек, който печели много трофеи и в последно време Джъд заслужава всичко, до което се добере", каза дипломатично Селби.

От 16 часа в събота Джъд Тръмп ще се изправи срещу Робърт Милкинс в третия кръг на Откритото първенство на Гибралтар без никакво напрежение, тъй като вече си е осигурил голямата част от наградния фонд.

Източник: sportal.bg