Марк Кавендиш (Астана Казакстан) отбеляза последната си поява в Обиколката

...
Марк Кавендиш (Астана Казакстан) отбеляза последната си поява в Обиколката
Коментари Харесай

Примож Роглич спечели тазгодишното издание на колоездачната Обиколка на Италия

Марк Кавендиш (Астана Казакстан) означи последната си поява в Обиколката на Италия със ефектен спринтов триумф в 21-ия стадий на една от най-престижните колоездачни съревнования, а Примож Роглич удържа преднината си на върха в генералното класиране, с цел да бъде доказан за първенец в тазгодишното издание.

Кавендиш бе подсилен за успеха освен от съотборниците си в Астана, само че и от сънародника си и другар Герант Томас (Инеос Гренадиерс) - жестът на Томас бе още по-забележителен на фона на това, че той изпусна водачеството в последния конкурентен стадий в събота. Кавендиш, който ще приключи кариерата си след края на сезона, в този момент ще се възвърне, преди да се насочи към Тур дьо Франс в опит да усъвършенства върха за най-вече етапни победи в Обиколката на Франция. В момента той го поделя с белгийската легенда Еди Меркс с по 34.

Предвид това, че неделният стадий в италианската столица не предложи никакво неспокойствие или основна смяна в генералното нареждане, Роглич бе видян да си сипва Просеко по пътя към страхотния триумф в Джирото. Той се оправи с машинален проблем във вчерашното съревнование по часовник, с цел да разбие противниците си, в това число и изтощения Томас, обличайки розовата фланелка и оставайки с нея до края на изданието.

33-годишният Роглич, колоездач на Джъмбо-Висма, е към този момент четирикратен първенец в Гранд Тура. Той има и три поредни триумфа в Обиколката на Испания сред 2019-2021. В добавка, словенецът има второ и четвърто място на Тур дьо Франс надлежно през 2020 и 2018, а през 2019 остава трети в Джирото.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР