Мария Сакари от началото на тазгодишната тенис кампания нагледно ни

...
Мария Сакари от началото на тазгодишната тенис кампания нагледно ни
Коментари Харесай

В мач между представителки на топ 10: Сакари подчини шампионката от WTA Финалите в Доха

Мария Сакари от началото на тазгодишната тенис акция образно ни показва двете лица в представянето си на корта, като от първокласни продукции на корта стигаше до провали против очевидно непретенциозни съпернички. През днешния ден на елитната WTA 500 конкуренция в Доха обаче гъркинята реализира своя трети триумф в катарската столица, откакто в същинско представление остана по-постоянна и повали Каролин Гарсия след 2 часа и 43 минути на корта - 6:2 6:7(5) 7:6(5). По този метод международната номер 7 се класира за полуфиналната фаза в надпреварата и в спор за място в мача за оценката ще срещне втората сложена в схемата - Джесика Пегула.

Гъркинята потегли стремително в дуела, откакто неведнъж предугади дейностите на съперничката си, като непроменяемо заемеше по-добрата позиция в миговете си на ретур, което ѝ донесе ранен пробив задатък в актива. Шампионката от WTA Финалите в същото време очевидно не можеше да се съвземе от първичния потрес, като неистово бъркаше в немалка поредност от свои отигравания и Сакари се възползва, с цел да дублира преднината си в резултата, преди броени минути по-късно да запише откриващия сет на сметката си.

Във втората част съотношението на силите сред двете представителки на международния топ 10 се изравни, като подаванията им протичаха при цялостна доминация на сервиращите. В това русло бяхме отведени до заключителните моменти в сета, когато Гарсия на два пъти беше покрай това да отмъкне началния удар на противничката си и даже разполагаше със сетбол, само че разреши да изгуби самодейността и откакто на собствен ред отрази брейкбол, то тайбрек беше разумният излаз от обстановката. В него Сакари първа се снабди с преимущество от минипробив и поддържаше водачеството до 5:4 пункта в своя изгода, когато загуби поредно двете си подавания и международната номер 5 възвърне равенството в обособените елементи.

Решителният трети сет представляваше прегледен образец за класата на начален удар, с която разполагат участничките от Финалите на WTA, като без да забележим нито една опция за брейк, заключителният конфликт от четвъртфиналите в катарската столица влезе в нов дълъг гейм. В него противоположно на по-рано в срещата преимуществото в по-голямата част от времето беше на страната на Гарсия, но в късна драма Сакари остана по-солидна от главната линия и оползотвори втория си мачбол, с цел да подпечата първокласната си победа в Доха.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР