Мария Конкачиева, пресаташе на Френския културен институт в София, получи

...
Мария Конкачиева, пресаташе на Френския културен институт в София, получи
Коментари Харесай

Мария Конкачиева с високо френско отличие

Мария Конкачиева, пресаташе на Френския културен институт в София, получи през вчерашния ден едно от най-високите оценки на френската страна - " Кавалер на националния медал за заслуги ".

" Отличието се дава доста мъчно, тъй като съм и френска гражданка. За чужденци е по-лесно. Горда съм да съм българка, и съм горда да нося едно от най-високите оценки за френската страна и изключително за френската просвета при моя случай. Години наред съм била дребна пътека сред двата народа и мисля, че съм съдействала много, с помощта на вас медиите, да направя френската просвета по-достъпна до вашите фенове ", сподели Мария Конкачиева в ефира на по Българска национална телевизия.

Конакчиева описа за визитата на президента Саркози, откакто Франция спомага за освобождението на българските медицински сестри в Либия. Конакчиева тогава е превеждала на българските сестри. Разказа, че президентът Саркози в България е схванал, че обичаната му Сесилия, която назовават спасителката на българските медицински сестри, се е развела с него.

Как Сесилия Саркози е съумяла да избави сестрите ни - вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР