Мария Кисимова - Моасе завършва българска филология в Софийския университет

...
Мария Кисимова - Моасе завършва българска филология в Софийския университет
Коментари Харесай

Мария Касимова-Моасе: Има някаква огромна умора в обществото

Мария Кисимова - Моасе приключва българска лингвистика в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Нейната карира на публицист стартира във в. „ Стандарт “, където написа за спектакъл, кино и музика. Била е помощник на всекидневниците „ 24 часа “, „ Сега “, „ Демокрация “. Заемала е виновни редакторски позиции в начин на живот списанията „ Едно “, ELLE, в „ Капитал LIGHT ” и е един от създателите на сп. НЕЯR.  “Близки срещи със смесени усеща “ е нейната първа книга.

“Има някаква голяма отмалялост в обществото и в същото време някаква горест, които се показват в една експанзия към другия и безспорното неуважение на свободата на другия. Свободата се възприема единствено когато се отнася до мен самия, само че когато би трябвало да я практикувам по отношение на някой различен, тя е отговорност, би трябвало да пазя свободата на другия човек би трябвало да съблюдавам някакви правила. Тук като че ли спазването на предписание се смята за ужасно ограничаване “, споделя в ефира на “Нашият ден “ Мария Касимова - Моасе , публицист и публицист, позната на слушателите на “Нашият ден “.

“Животът ни е доста яростен “, споделя още тя и добавя:

“Не мога да кажа нищо неприятно за българина като човек, както това не може да се каже за нито една нация. Приятни и неприятни хора има във всяка една нация. Когато се приказва за официалност у нас обаче, тя се смята за нещо доста префърцунено, а това е просто един код на държание, с цел да не натоварваш другите и да се усещат те добре в твоето наличие, а и ти да се чувстваш добре “.

Театърът…

“Това е изкуство, което се претърпява дружно. Книга и картина гледаш самичък. В театъра ние сме общественост.

Някак актьорите да кажат оставете ни да си играем представленията и не се бъркайте в нещата на театъра, не е почтено, тъй като фенът е част от този развой, без него няма спектакъл. Нашето мнение също е значимо и националния ни спектакъл е спектакъл и на феновете “, показва още тя.

Според нея позицията на шефа на Националния спектакъл е малко като на тези убийци на известни персони , които убиват известната персона не за друго, а с цел да станат известни като килъра на тази персона.

“Подготвям ново нещо, не знам по кое време ще излезе, само че му знам името му. Казва се “Червена звезда блок 28 “. Това още веднъж е едно комедийно-разказваческо шоу “, споделя още Моасе в ефира на “Нашият ден “.

Информация за идните креативен планове на Мария Касимова - Моасе – чуйте в звуковия файл. 

По обявата работи: Зоя Димитрова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР