Мария Бакалова ще спечели Златен глобус“ за най-добра женска роля

...
Мария Бакалова ще спечели Златен глобус“ за най-добра женска роля
Коментари Харесай

Прогноза: Мария Бакалова е най-вероятният носител на Златен глобус

 Мария Бакалова ще завоюва " Златен глобус “ за най-хубава женска роля в категорията за комедиен филм или мюзикъл, предвижда английският " Индипендънт “. Всички организации, които връчват награди, обичат забавните истории, а тази година  " най-неустоимата “ е на българската актриса. Тя бързо се трансформира в звезда с ролята си на дъщерята на казахстанския публицист Борат в " Борат 2 “, а преди този момент бе " изцяло непозната отвън родната си България “.

Същия мотив за Бакалова използваха и от профилираното за тв и кино издание " Индиуайър “, които допуснаха, че българската актриса ще вземе " Глобус “ заради главозамайващата си история на триумфа – ролята на Тутар тя получава съвсем незабавно откакто приключва образованието си по актьорско майсторство.

Бакалова се конкурира за премията с Кейт Хъдсън, Мишел Пфайфър, Розамунд Пайк и Аня-Тейлър Джой.

" Индипендънт “ конструират материала си с догатки в категориите " ще завоюва “, " би трябвало да завоюва “ и " трябваше да бъде забелязан/а “. Българската актриса е сложена в категорията " ще завоюва “, съгласно Кларис Лори. В " би трябвало да завоюва “ критичката показва Розамунд Пайк за ролята ѝ в черната ирония " I Care a Lot “.

Макар и да няма номинация, съгласно Лори уредниците от Холивудската асоциация на задграничната преса  трябвало да извърнат внимание на осъществяването на Филипа Су в мюзикъла " Хамилтън “.

" Играта на Бакалова е упражнение по мощ на характера и решителността, изключително когато приказваме за срещата ѝ с Руди Джулиани, почтена за новинарските заглавия “, обосновава догатката си Лори.

Наградата съгласно изданието заслужава и " подценяваната “ Розамунд Пайк за " дяволската ѝ роля “ в сатирата " I Care a Lot “

В останалите категории догатките са следните: " Борат 2 “ е " очевидният избор “ за оценката за най-хубав комедиен филм, само че съгласно критичката филмът, който би трябвало да победи, е " Palm Springs “.

" Борат 2 “ към този момент взе няколко награди от организации на критици, само че в същото време би трябвало да се означи, че глобусите са " самомнителен “ към провокативните, предизвикателни и остроумни образци от жанра.

При мъжете в комедийна роля или мюзикъл " Индипендънт “ дава глобуса на Саша Барън Коен от " Борат 2 “. Трябва да завоюва Дев Пател за " Личната история на Дейвид Копърфийлд “ на Армандо Янучи, счита Лори. Според нея Барън Коен го чака мощна година – той ще вземе и премията за най-хубава поддържаща роля за " Делото против чикагската седморка “.

Голяма е вероятността уредниците да му дадат приз единствено за " Борат 2 “, само че може да решат да подчертаят и универсалността му като артист, който се изявява еднообразно добре в комедийни и в трагични функции.

Най-добър филм евентуално ще стане " Делото против Чикагската седморка “, счита Лори. Повечето специалисти залагат на " Страната на номадите “ с Франсис Макдорманд – филм, който към този момент има няколко награди и се готви за " Оскар “ или най-малко номинация от Американската кино академия. Продукцията на Клои Жао критичката слага в графата " би трябвало да завоюва “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР