Мария Бакалова и Нина Добрев плениха Холивуд със своите роли,

...
Мария Бакалова и Нина Добрев плениха Холивуд със своите роли,
Коментари Харесай

Българинът, „омагьосал“ Холивуд: Първият лектор на Bulgaria Wants You в Русе

Мария Бакалова и Нина Добрев плениха Холивуд със своите функции, само че един различен българин безусловно го „ омагьоса “. Кой е той ли? Името му е Антони Христов, дългогодишният шеф на Pixar. След близо 40 години оттатък Океана, медиите го дефинират като „ българската диря “ в меката на киното, а той себе си – като индивида зад брилянтни анимации като „ Търсенето на Немо “, „ Уол-и “, „ Колите “ и „ Феноменалните “.

Антони Христов е първият публично разгласен преподавател на събитието „ Живот и кариера – за какво в България “, което ще се организира на 25 ноември в Русе. Форумът е изцяло безвъзмезден, само че изисква предварителна регистрация на уеб страницата на платформата Bulgaria wants you. Негови медийни сътрудници са bTV Media Group и Economic.bg. 

„ Прекарах 18 години в правене на анимационни и късометражни филми. Като цяло не съм се замислял по кое време ми е бил върхът на кариерата, просто тъй като за мен животът ми е бил единствено една непрекъсната работа – от филм на филм. Да работиш в колос като Pixar е влиятелно, само че аз бях воден от магията на анимацията. Това беше моята пристрастеност, само че любовта ми към България се оказа по-силна “, споделя той.
 Беглецът от България, който покори Холивуд
Днес Антони Христов живее и работи в България и обратно на общото разбиране, съгласно него страната ни е доста подобаваща за бизнес. Това, че страната и пазарът са дребни ненапълно е ограничаващо, споделя той, само че въпреки това участието в Европейски Съюз дава опция за голяма еластичност.

Ако имаш положителни хрумвания, точната настройка и се фокусираш над това какво може да постигнеш – триумфът ти е обезпечен. “

През далечната 1988 година Антони Христов стартира работа като аниматор в Walt Disney. Пътят му минава през огромните анимационни студия на Universal Studios Hollywood, Warner Brothers Entertainment и 20th Century Studios, преди да откри мястото си в Pixar.
Какво се случва с него през днешния ден, в България?
Чрез своята ARC Academy взе участие интензивно на пазара на видеоигри. Академията се занимава с образованието и основаването на цифрови актьори, с концепцията те да останат да работят и да развиват промишлеността тук. Преподават се познания и умения в областта на гейм творчеството, анимацията и филмите

„ Тук в България към този момент има такава промишленост, която се развива доста добре и има потребност от фрагменти – и ние ги сътворяваме. Ние даваме на тези младежи опция да изградят добър живот за себе си, без да се постанова да излизат от страната си “, изяснява Антони Христов.
 България има голям капацитет в гейм промишлеността
Второто нещо, с което се занимават Антони Христов и сътрудникът му Милин Джалалиев, е информационна платформа, която да осведоми за всичко обвързвано с създаването на видеоигри в България. Третият му бизнес е обвързван с електронните спортове и e-sports reality show.

Ако би трябвало да кажа по кое време съм се чувствал най–успешен в живота си, то е сигурно сега, тъй като в този момент вършим нещо ужасно свястно и ми е прелестно да се разсънвам всеки ден. За мен България е такава, каквато е – единствената татковина, която имаме. Както са казвали римляните преди време, да обичаш фамилията си е обикновено, само че да го харесваш – това е благословия. Аз постоянно съм си обичал България, в този момент стартирам да я одобрявам. “

Повече за самия него вижте във видеото.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР