Марихуана с дъх на риба? Не, тук няма нищо незаконно.

...
Марихуана с дъх на риба? Не, тук няма нищо незаконно.
Коментари Харесай

Зелена светлина: ​Марихуана с дъх на риба?

Марихуана с мирис на риба? Не, тук няма нищо нелегално. Канабисът се отглежда единствено в границите на строго избрани медицински цели. Иначе процесът, от който листата наедряват бързо и до неимоверно огромни размери, се случва в подземни парници в южната част на Онтарио.

Компанията, създала технологията твърди, че този метод на произвеждане на марихуана е неповторим. Той включва безпочвена течна основа, обогатена с филтрирани рибни останки. В подмяна растенията пречистват водата, която се подава към басейни за развъждане на риба. В целия развой няма и грам пестициди.
Мелани Пиърсън , експерт по аквапоника: Този метод на развъждане икономисва 90 % от водата, в сравнение с тази при стандартното земеделие. Той разрешава да не използваме никакви спомагателни торове, което е огромна крачка напред по пътя на рационалната приложимост на ресурсите.
Освен това процесът е много печеливш. По всяко време той поддържа към шест хиляди риби и 4 500 стръка канабис. Марихуаната се доставя непосредствено на лечебни заведения, а на всеки пет седмици по 16 контейнера с риба поемат към разнообразни заведения. Производителите са надалеч от упоритостите да нахранят голям брой хора с една риба. Но пък концепцията за щедрост при тях се материализира в 300 риби. При всяка пратка те се отделят за организация, която работи с кухня за небогати хора.

Има ли нещо подозрително в тази история? Дали пък тя не понамирисва? Не, като се изключи продукта, добавян към стръковете в подземието. Производителите са помислили и за това. Специално конфигурираната вентилационна система взема решение казуса изцяло. А увеличеният рандеман с 10 до 20 % вдъхва вяра за разширение на компанията. Очаква се откриването на сходни ферми и в други елементи на Канада - в Торонто, Халифакс и Нова Скотия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР