Мари Томова получи покана от Европейската хандбална федерация (EHF) за

...
Мари Томова получи покана от Европейската хандбална федерация (EHF) за
Коментари Харесай

Мари Томова участва в камп на EHF

Мари Томова получи покана от Европейската хандбална федерация (EHF) за присъединяване в тридневен камп и през вчерашния ден отпътува за Виена. Това ще бъде първият лагер от програмата " Respect your talent " на EHF, която започва по време на европейските шампионати при девойките това лято.

В австрийската столица ще се съберат девойките, определени в тима на звездите на Европейското състезание в Словения и шампионатите извършени в Грузия и Италия. Състезателката на Бъки и националния тим на България до 17 и до 19 години заслужи мястото си измежду най-перспективните млади хандбалистки на Стария континент като завоюва голмайсторския приз на Европейското състезание в Грузия през август. В Тбилиси тимът ни изигра 5 срещи, а Мари осъществя общо 55 попадения в тях.

По време на кампа определените общо 29 гении при девойките до 17 години ще имат опция да разискват разнообразни тематики с някой от най-хубавите състезателки в света – тъй наречените посланици на EHF, както и с хандбални специалисти от Европа. Момичетата ще изгледат и ще обсъдят дружно с тях и финала на Световното състезание при дамите в Кумамото, Япония, в който ще спорят тимовете на Испания и Холандия.

От EHF са планували и занимания като посещаване на Коледния базар на площада пред двореца Шьонбрун, посещаване на световноизвестното Виенско колело и даже курс по изработка на щрудел. Кампът ще завърши на 16-ти декември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР