Маргарита Королева, диетолог и директор на частна клиника обяснява в

...
Маргарита Королева, диетолог и директор на частна клиника обяснява в
Коментари Харесай

Пийте кафе само в този час, ако не искате да СЪСИПЕТЕ здравето си

Маргарита Королева , диетолог и шеф на частна клиника изяснява в изявление за радио „ Спутник “ за какво човек не би трябвало да пие кафе директно преди или след хранене, оповестява РИА Новости.
Започването на деня с чаша кафе на закуска не е най-здравословният табиет, защото ободряващата напитка пречи на усвояването на питателните субстанции, които влизат в тялото с храната, изясни лекарят.
Не предлагам кафе на моите пациенти на гладно или незабавно след хранене. Кафето пречи на усвояването на минерали като желязо, цинк, магнезий и калций. Тези минерали са съществени както за здравето на дамите, по този начин и на мъжете “, сподели Королева.
Времето сред главните хранения е идеално за кафе, сподели тя. В този случай всички потребни свойства на кафето ще работят и минералният баланс в организма няма да бъде нарушен, изяснява диетологът.
" Кафето е най-добре да се употребява сред храненията като тип обред. Това би трябвало да се прави най-малко половин час преди хранене или най-малко час след хранене ", заключи Королева.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР