Маратонските международни преговори за климата приключиха днес, като преговарящите отложиха

...
Маратонските международни преговори за климата приключиха днес, като преговарящите отложиха
Коментари Харесай

Най-дългите преговори за климата завършват без сделка за въглеродните емисии

Маратонските интернационалните договаряния за климата завършиха през днешния ден, като договарящите отложиха за идната година основно решение за това по какъв начин да бъдат контролирани световните пазари за въглеродни излъчвания , оповестява " Асошиейтед прес ".

След двуседмични договаряния в Мадрид за справяне с световното стопляне, делегати от съвсем 200 страни одобриха заявления, призоваващи за по-голяма упоритост в намаляването на затоплящите планетата парникови газове и за подкрепяне на бедните страни , които страдат от последствията от климатичните промени.
 Блумбърг се нахвърли на Тръмп поради политиката му за климата
Блумбърг се нахвърли на Тръмп поради политиката му за климата

Обяви проекта си за справяне с климатичните промени

Но макар провеждането на най-дългите договаряния за климата до момента, те оставиха един от най-трудните проблеми за идната среща на високо ниво за климата, която ще се организира в Глазгоу след година.

Пазарите на въглеродни излъчвания слагат цена на излъчванията на въглероден диоксид (CO2), който е главният парников газ, и разрешават на страните да търгуват позволения за излъчвания, които могат да бъдат непрекъснато намалявани - насърчавайки потреблението на технологии с ниски излъчвания.

Страни от Европа и от другаде бяха споделили, че несключването на съглашение за това по какъв начин да се ръководи търговията с въглеродни заеми е по-добре от слаба договорка, която може да подкопае десетина съществуващи районни механизма за въглеродните излъчвания.
 Европейски Съюз се контракти за климатична индиферентност до 2050 година
Европейски Съюз се контракти за климатична индиферентност до 2050 година

Полша в изключително състояние

" За благополучие, слабите регулации на учреден на пазара механизъм, подкрепян от Бразилия и Австралия, които биха подкопали напъните за понижаване на излъчванията, бяха изоставени ", съобщи Мохамед Адоу, който е шеф на групата за напън Power Shift Africa.

Преговорите бяха съпроводени от време на време от гневни митинги от локални и природозащитни групи както вътре, по този начин и отвън мястото, където се организира срещата в Мадрид. Демонстрациите отразяват възходящата незадоволеност, изключително измежду младежите, от бавните темпове на напъните на държавните управления за ограничение на климатичните промени.
 Конференцията в Мадрид продължава, различия за климатичните промени
Конференцията в Мадрид продължава, различия за климатичните промени

Лидерите се пробват да съгласуват ограниченията

Сред документите, които срещата на Организация на обединените нации одобри през днешния ден, беше декларацията " Време за деяние Чили-Мадрид ", призоваваща страните да подобрят своите сегашни обещания за понижаване на излъчванията на парникови газове. Това е належащо, с цел да бъдат в сходство с задачата на Парижкото съглашение за климата от 2015 година за попречване повишението на междинната международна температура над 1,5 градуса по Целзий до края на века.

Засега светът върви към повишение сред 3 и 4 градуса по Целзий, което може да има трагични последствия за доста страни.

Страните също по този начин се договориха да дефинират средства за най-уязвимите страни, с цел да ги компенсират за резултатите от рискови метеорологични събития , което е един от най-належащите проблеми за дребните островни страни.

Но правозащитни организации и деятели за климата упрекнаха по-богатите страни в света, че демонстрират дребна ангажираност за съществено справяне с климатичните промени.
 Шефът на Организация на обединените нации: Провалът с климата ще значи икономическа злополука
Шефът на Организация на обединените нации: Провалът с климата ще значи икономическа злополука

" Прекалено дълго време корпорациите разгласяваха подправената история, че икономическият напредък и оправянето с климатичните промени са несъвместими "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР