Маратонките са практични, удобни и най-важното стилни обувки. Но те

...
Маратонките са практични, удобни и най-важното стилни обувки. Но те
Коментари Харесай

Триковете, които трябва да знае всяка домакиня при пране на маратонките в пералня

Маратонките са практични, комфортни и най-важното стилни обувки. Но те имат един значителен минус - бързо всмукват потта, заради което получават неприятна миризма. В случая спасението е честото им пране, само че то води до смяна в тяхната форма.

Ако сте осведомени с някои трикове, освен ще запазите формата на маратонките си, само че и ще се избавите от неприятната миризма. 
 6 неща, които в никакъв случай не би трябвало да перете в пералнята 6 неща, които в никакъв случай не би трябвало да перете в пералнята
Съгласни сме, че най-лесно е да се хвърли всичко в пералнята и да свърши останалите неща. Единственото нещо, което би трябвало да извършите,...

Ето какво тъкмо би трябвало да извършите:
първо премахнете стелките и връзките; изплакнете маратонките под течаща вода, за премахнете камъчета и остатъците от мръсотия; поставете ги в специфична мрежичка за пране на маратонки (не перете повече от два чифта наведнъж); изберете подобаващия режим на пране - в случай че пералнята ви не разполага със специфична стратегия за пране на маратонки, задайте стратегия с 30-градусова температура, без центрофугиране и сушене; използвайте течни прахове и гелове, с цел да избегнете появяването на ивици; след пране обработете маратонките с импрегниращ артикул и ги подсушете добре, без да употребявате сешоар, нагревател и или директна слънчевата светлина.
Кои маратонки не могат да се перат:
маратонки от велур - велурът е доста " придирчив " материал, който изисква само използването на изсъхнало разчистване благодарение на специфични продукти; кожени маратонки - може да се деформират при пране; маратонки със кристали, пайети - те ще се отлепят по време на пране.
За да избегнете появяването на неприятна миризма и надлежно да перете по-рядко маратонките си, всяка вечер слагайте в тях по една лъжичка сода бикарбонат. На сутринта я отстранете с леко потупване и салфетка, преди да ги обуете.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР