Марадона е най-великият футболист, който никога в кариерата си не

...
Марадона е най-великият футболист, който никога в кариерата си не
Коментари Харесай

Марадона е най-великият, който няма КЕШ

Марадона е най-великият футболист, който в никакъв случай в кариерата си не е печелил Шампионската лига, съгласно ранглиста направена от Скай Спортс. Аржентинският талант, който съвсем собственоръчно изведе страната си до международната купа през 1986, както и Наполи до две шампионски трофеи и Купата на УЕФА, взе участие единствено два пъти в най-престижната клубна конкуренция (тогава носеща името КЕШ), само че не съумява да реализира забележителен триумф.

На второ място в любопитната ранглиста е друга футболна легенда – Роналдо да Лима. Той завоюва два пъти Златната топка и вкара общо 36 гола в европейските шампионати с тимовете на ПСВ Айндховен, Барселона, Интер и Реал Мадрид, само че по този начин и не доближи до край в Шампионската лига. Челната тройка се добавя от различен огромен бразилски нападател – Ромарио, който става голмайстор на Шампионската лига през сезон 1992/93, само че в никакъв случай не стига даже до полуфиналната фаза на конкуренцията.

В топ 10 следват Джанлуиджи Буфон (три изгубени финала), Роберто Баджо, Роберт Левандовски (голмайстор номер 4 в историята на Шампионската лига), Ерик Кантона, Лотар Матеус (два изгубени финала с Байерн след поврат в последните минути), Златан Ибрахимович (общо 31 клубни трофея, само че не и Шампионската лига) и Денис Бергкамп.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР