Манипулация на изборите във варненското село Бозвелийско, вероятно чрез химикали

...
Манипулация на изборите във варненското село Бозвелийско, вероятно чрез химикали
Коментари Харесай

Ще има ли касиране на изборите в с. Бозвелийско заради симпатично мастило?

Манипулация на изборите във варненското село Бозвелийско, евентуално посредством химикали с изчезващо мастило. Това стана ясно от експертиза на експерт.

На 27 октомври в селото гласоподават 605 души. Кандидатът за кмет от ГЕРБ Дамян Дамянов печели с 48 гласа разлика против Живко Панев от Българска социалистическа партия. 1/3 от бюлетините обаче са регистрирани като недействителни, защото върху тях липсва маркиран избор с химикал. Загубилият изборите Живко Панев съзря операция и подаде тъжба до Административния съд във Варна. Оттам назначиха експертиза на празните бюлетини, а вещото лице заключи, че неправда в действителност има. По оставените следи на хартията вещото лице съумява да възпроизведе вота – 152 от недействителните бюлетини са за изгубилия кмет Панев, а единствено 18 - за спечелилия Дамянов. Това на процедура тотално прекатурва резултата при разлика сред двамата от 48 гласа на извършените избори.

В Копривлен подозират, че изборите са манипулирани със симпатично мастило

Към момента селото действително няма кмет. Спечелилият изборите от ГЕРБ Дамян Дамянов към момента не се е заклел, защото сега е арестуван по съмнение за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на опиати.

„ Най-вероятно сложени лица са сменили пълнителите на химикалките. В изборния ден забелязах, че се раздават писалки от хората на съперника ми, само че не знаех до момента, че има сходно изчезващо мастило”, сподели пред камерата на БТВ изгубилият изборите Живко Панев. Хората в селото разкаха, че до момента сходно нещо не е случвало в селото им.

Младен Маринов: Сигналите не тези избори са по-малко спрямо извършения локален избор преди четири години

До няколко дни Административният съд във Варна би трябвало да реши дали изборите в Бозвелийско ще бъдат касирани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР