Мандатоносителят Ана Бърнабич съобщи днес имената на министрите в новото

...
Мандатоносителят Ана Бърнабич съобщи днес имената на министрите в новото
Коментари Харесай

Обявиха кои ще бъдат министри в новото сръбско правителство

Мандатоносителят Ана Бърнабич заяви през днешния ден имената на министрите в новото сръбско държавно управление, съобщи организация Бета.

За нов министър на външните работи е препоръчан генералният секретар на президента Никола Селакович. Министър на вътрешните работи ще бъде Александър Вулин, а на защитата - Небойша Стефанович.

След съвещанието на Председателството на Сръбската прогресивна партия Бърнабич сподели, че някогашната депутатка от Демократическата партия Гордана Чомич ще бъде министър за човешки и малцинствени права и обществен разговор.

За социалистите са планувани две министерски места, от които едно без портфейл, които ще бъдат обявени по-късно.

Бърнабич посочи, че това ще бъде държавно управление, цялостно с сила, готово за всички провокации.

Това ще бъде държавно управление на политическа последователност, съобщи президентът на Сърбия и водач на Сръбската прогресивна партия Александър Вучич. Основна задача на държавното управление ще бъде битката с престъпността и корупцията, сподели Вучич.

Вучич се спря на обстановката с Ковид-19 в страната, като посочи, че обстановката в Белград е най-тежка. Той сподели, че две Ковид лечебни заведения ще бъдат подготвени до 1 декември и се надява, че до Никулден ще могат да одобряват първите пациенти.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР