Мандатът на Радев ще остане в историята като изцяло провален.

...
Мандатът на Радев ще остане в историята като изцяло провален.
Коментари Харесай

Плевнелиев: Радев се държи ненормално

" Мандатът на Радев ще остане в историята като напълно провален ". Това съобщи пред NOVA Росен Плевнелиев, президент на България (2012 - 2017).

" Това, което се случва, сме го виждали и преди - жители стачкуват, доколкото това се случва по един либерален метод. В митингите вземат участие и политици. Провокатори също сме виждали. Големият проблем е в дейностите на президента Радев. Той сподели: " Всяко твърдоглавие усилва риска от безпорядък ". Президентът е индивидът, който търси хаоса в страната. Имам своето пояснение за неговите дейности, които са рискови. Държавният глава би трябвало да търси помиряване в обществото. Радев търси борба ", разяснява Плевнелиев.

" Очаквам, че той ще продължи с дейностите си. Това му изнася. Никакви цели, никаква ангажираност към разнообразни дела, никаква външна и вътрешна политическа активност. Управлението му беше единствено общи приказки, храчене по институциите, Народното събрание и по България. Радев е интелигентен и вижда, че мандатът му е към края си и няма какво да регистрира ", разясни Росен Плевнелиев.

Плевнелиев посъветва Радев, откакто приказва за върховенството на закона, да знае, че то се крепи на институции и правила.

„ Румен Радев не е първият, който е проверяван от прокуратурата. Аз бях 2 години подложен на тежки инспекции. Президентът Първанов също. Действията на Радев ни подсказват, че крие нещо. Той отхвърля да спомага на прокуратурата, а търси оставки. Нито един различен държавен глава, не е работил по този начин. Той е загърбил всички правила на демократичната държавност " разясни президентът на България (2012 - 2017).

„ Нека институциите се занимават с по-смислени дела, в сравнение с да водят безсмислена борба. Прогнозирам, че няма да има предварителни парламентарни избори ", заключи Плевнелиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР