Мандатът на Константин Каменаров като генерален директор ще бъде прекратен

...
Мандатът на Константин Каменаров като генерален директор ще бъде прекратен
Коментари Харесай

Каменаров си тръгва без време от БНТ, ще се търси и.д.шеф

Мандатът на Константин Каменаров като общоприет шеф ще бъде преустановен предварително след напълно доказана от Софийски градски съд  присъда за шофиране в нетрезво положение. Той е наказан на 1 година и 3 месеца условно с 3 години изпитателен период и 600 лв. санкция по тази причина, че е карал с 1,6 промила алкохол в кръвта. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг, оповестиха от съда, а това значи, че мандатът на генералния шеф на Българска национална телевизия би трябвало да бъде преустановен предварително, защото той към този момент е несъответстващ с поста по закон.

Случаят, който стига до съд е от юни 2016 година, когато Каменаров е спрян и тестван от пътната полиция. По негови думи преди този момент се прибрал в дома си към 23,00 часа и изпил едно уиски, с цел да се отпусне. Пиел обаче за вталяване и разтвор от билка " златен корен ", която разтварял в медицински алкохол и след уискито, приел двойна доза. Малко след 2 часа след среднощ брачната половинка му се обадила, че не се усеща добре и го помолила да я вземе от празненство и той потеглил с джипа си. На прибиране го спрели пътни служители на реда и му създали алкохолна инспекция.

В тази обстановка Съвет за електронни медии ще предприеме преустановяване на мандата и избор на и.д. началник на Българска национална телевизия, съобщи председателката на Съвет за електронни медии София Владимирова пред " 24 часа ". Заседанието на Съвета за електронни медии по проблема ще е още тази сряда. Този, който ще заеме краткотрайно поста на общоприет шеф, би трябвало да дава отговор на изискванията за общоприет шеф, посочени в Закона за радиото и малкия екран, като може и да не е взел участие в състезанието, с който бе определен Каменаров, може да е външен човек за малкия екран или някой от Българска национална телевизия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР