Манчестър Юнайтед победи Тотнъм в сблъсък от междинния кръг в

...
Манчестър Юнайтед победи Тотнъм в сблъсък от междинния кръг в
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед победи Тотнъм с 2:1

Манчестър Юнайтед победи Тотнъм в конфликт от междинния кръг в британската Висша лига.

Завръщането на Жозе Моуриньо на " Олд Трафорд " бе предстоящо с неспокойствие от последователите и на двата клуба.

Битката в " Театъра на фантазиите " приключи при резултат 2:1.

Точен на два пъти за състава на спечелилите бе Маркъс Рашфорд. За гостите постоянния си гол в последно време означи Деле Али.

В Тотнъм заложиха на Моуриньо, който досега бе с 3 победи от 3 мача. Тази вечер обаче той нямаше шанс да стигне до триумфа.

ТОПСПОРТ наблюдава онлайн за потребителите си случилото се на терена:

Първото полувреме започва по призрачен за гостуващия състав метод. Тотнъм получи попадение още в 6-ата минута.

Манчестър Юнайтед излезе напред в резултата след акция по левия фланг на Лингард. Той се оправи с не изключително добре ориентиралия се в съответната обстановка Санчес, който разреши на противника да подава. Топката стигна до присъединилия се на висока скорост Рашфорд, който разстреля стража на " шпорите " с мощен шут в близкия ъгъл.

Последваха нови две положителни офанзиви за манчестърци, които несъмнено стояха надалеч по-добре на терена.

Тотнъм очакваше опция на контраофанзива, само че сходни обстановки бяха необичайност пред Де Хеа.

След нескончаем напън на Юнайтед, Рашфорд още веднъж се оказа в добра позиция и изстреля нов снаряд към вратата на Газанига. За благополучие на Моуриньо и компания, кълбото се отби в напречната греда.

Нови две минути на напрежение пред полето на столичани последваха до приключването на половин час от мача. Рашфорд и Лингард пропуснаха да се разпишат.

В 39-ата минута Кейн подаде към Сон, който се задържа дълго в наказателното поле на домакините. Последва опит за пукотевица и безредие, при което топката доближи до Деле Али, който от близка отдалеченост нямаше по какъв начин да сгреши и върна състава си в мача с попадение за 1:1.

Въпреки финалния взлом на Манчестър Юнайтед преди паузата, до нова заплаха пред вратата на " шпорите " не се стигна.

Повече от любопитно, Моуриньо също напусна накуцвайки. Той пострада при фаул на Уинкс против Джеймс в средата на полувремето. Футболистът на Тотнъм прати този на Юнайтед право към скамейката и Моуриньо, като младокът блъсна главата си в единия крайник на Жозе. Мениджърът очевидно изпита болежка, а Джеймс даже получи здравна помощ.

Само три минути след паузата закъсняла интервенция на Сисоко докара до негово нарушаване против Рашфорд в наказателното поле. Реферът не се подвоуми и уточни бялата точка.

Зад топката застана пострадалият футболист на манчесърци, който не даде късмет на Газанига, пращайки го в противоположния на придвижването на топката ъгъл за 2:1.

Тотнъм наложи териториален напън. В избрани моменти притежанието на топката доближаваше забележителните 70%. Голове обаче по този начин и не падаха.

Моуриньо опита да промени обстановката с няколко смени. Оле Гунар Солскяер реагира уместно на това, като коригираше състава си навреме, с оглед дейностите на " сътрудника " си.

Юнайтед въпреки всичко стигна до успеха и на процедура " алените дяволи " нанесоха първата загуба на Моуриньо от заставането му отпред на " шпорите ".

Тотнъм гостува мъчно на " Олд Трафорд ", а първата победа през новия век бе реализирана едвам през 2012 година. В интервала 2014-2018 лондонският отбор нямаше победа като посетител на този противник, само че през август 2018 серията беше прекъсната след изрично 0:3. Интересен факт е, че тогава треньор на Юнайтед бе точно Моуриньо.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР