Късен гол на Рашфорд качи Юнайтед на четвъртото място

...
Манчестър Юнайтед надви Уест Хем с минималното 1:0 у дома
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед надви Уест Хем с минималното 1:0 у дома в среща от 23-ия кръг на английската Висша лига.

На „Олд Трафорд“ „червените дяволи“ бяха по-активни от „чуковете“ до почивката, но не успяваха да затруднят сериозно стража на гостите Алфонс Ареола. Кристиано Роналдо бе близо до това да засече центриране на Бруно Фернандеш, но се размина с топката. От другата страна, лондончани рядко поглеждаха към вратата на Давид де Хеа.
Маркъс Рашфорд (л) ликува след победния гол във вратата на Уест Хем.
След 15-минутния интервал гостите се поактивизираха, като изстрел на Джаред Боуен мина покрай целта. Томаш Сучек също беше близо до това да открие резултата, засичайки опасно с глава центриране от ъглов удар. От другата страна, Рафаел Варан се извиси след ъглов удар, но бе неточен, а резервата Антони Марсиал стреля анемично и не успя да оползотвори добър пас в коридор на Фернандеш. Все пак, възпитаниците на Ралф Рангник се добраха до ценните три точки малко преди изтичането на добавеното триминутно продължение на мача, когато тримата влезли от пейката – Марсиал, Единсон Кавани и Маркъс Рашфорд, комбинираха и английският национал завърши подаването на Кавани, за да донесе победата на домакините.

Ситуацията бе прегледана от Системата за видеоповторение (ВАР) за евентуална засада на уругваеца, но такава нямаше и така Юнайтед ликуваха с успеха. С него те изпревариха днешния си съперник от четвъртата позиция и се настаниха там, макар и временно, преди мачовете на Тотнъм и Арсенал в неделя. Манчестърци имат 38 точки, една повече от петия Уест Хем, като са с мач по-малко от „чуковете“. В следващите си мачове Юнайтед приемат Мидълзбро в четвъртия кръг за ФА Къп, преди да гостуват на Бърнли в първенството, докато Уест Хем гостува на Кидърминстър във ФА Къп, преди да приеме Уотфорд в Премиършип.

В друг мач, Нюкасъл взе важни три точки в битката за оцеляването, побеждавайки Лийдс с 1:0 като гост. Единственият гол в срещата падна в 75-та минута и бе дело на Джонджо Шелви. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР