Манчестър Юнайтед и Ливърпул играят при резултат 2:3 в отложен

...
Манчестър Юнайтед и Ливърпул играят при резултат 2:3 в отложен
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Манчестър Юнайтед - Ливърпул, 2:3, голям пропуск за домакините

Манчестър Юнайтед и Ливърпул играят при резултат 2:3 в отсрочен дуел от Висшата лига. Натаниел Филипс си означи автогол още в 10-та минута. Диого Жота изравни в 34-та минута. Роберто Фирмино вкара за 2:1 в добавеното време на първата част. Фирмино продължи с наказателната си акция и в 47-та минута удвои задатъка на отбора си. Рашфорд понижи резултата в 68-та минута.

Момчетата на Оле Гунар Солскяер започнаха срещата надалеч по-активно и още в 5-та минута Единсон Кавани пропусна задачата след голям подарък от Алисон.

Само 5 по-късно обаче амнистия нямаше. След офанзива по десния фланг Бруно Фернандеш стреля, а Нат Филипс заби топката около Алисон за 1:0.

В 26-та минута съдията отсъду извънредно противоречива дузпа за Ливърпул, откакто Уан-Бисака влезе в краката на Натаниел Филипс, само че стигна първи до топката. При разглеждането от ВАР обаче се видя, че учредения за дузпа няма и тя беше анулирана.

В 31-та минута домакините имаха нов двоен късмет. Последователно удари с глава към вратата на Алисон насочиха Скот Мактоминей и Пол Погба, само че и в двата случая те не бяха точни. Две минути по-късно Диого Жота опитва рефлексите на Дийн Хендерсън, само че англичанинът се оправи на равнище.

В 34-та минута, въпреки всичко, Ливърпул изравни. След безредие при ъгловия удар, Филипс се реваншира за грешката си и откри Жота, който с пета разстреля Де Хеа за 1:1. В тези минути несъмнено "мърсисайдци " взеха надзор върху събитията на терена.

Четири минути преди края на частта Пол Погба опита шанса си отдалеко, само че топката мина малко настрана от дясната греда на вратата на Алисон. Момчетата на Юрген Клоп обаче бяха тези, които се отдръпнаха с задатък, откакто Роберто Фирмино вкара в добавеното време на първата част след ужасно центриране на Алекзандър-Арнолд.

Началото на втората част беше сходна на края на първата. След отнета топка наоколо до вратата на "червените дяволи ", Арнолд видя по какъв начин негов удар не беше добре избавен от Хендерсън, а Фирмино съумя да се възползва за 3:1.

Момчетата на Солскяер като че ли нямаха отговор в тези минути, в 62-та Арнолд още веднъж затрудни Хендерсън с удар отдалеко, само че този път британският пазач беше на равнище. Насред този напън на Ливърпул обаче пристигна ответният удар на състава на Юнайтед. В 68-та минута, след бърза офанзива, Маркъс Рашфорд излезе в стрелкова позиция и с грациозен удар преодоля Алисон за 2:3.

Голът обърка тотално гостите и две минути по-късно те можеха да си платят за неналичието на централизация. След центриране на Люк Шоу отляво топката стигна до Мейсън Грийууд, който на два пъти видя по какъв начин играчи на "мърсисайдци " чистят от гол линията.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР