Манчестър Сити отново си върна доминиращата роля на английската сцена,

...
Манчестър Сити отново си върна доминиращата роля на английската сцена,
Коментари Харесай

Ман Сити на Гуардиола може да бие рекордите на Барса на Гуардиола

Манчестър Сити още веднъж си върна преобладаващата роля на британската сцена, като наподобява неизбежно отборът на Пеп Гуардиола да си върне купата, която през предишния сезон отстъпи на Ливърпул. Макар и мъчно, “гражданите” надвиха над Уест Хем с 2:1 и по този метод записаха 20-та поредна победа във всички шампионати. В три поредни месеца Сити не записа нито едно проваляне, като за последно отстъпи на Тотнъм с 0:2 на 21 ноември 2020 година Оттам насетне футболистите на Пеп не разрешиха да бъдат победени в 27 поредни срещи до края на февруари.

Това дава късмет на феновете на изненади да търсят високите коефициенти в , тъй като тази серия на Манчестър Сити все в миналото ще свърши. Но водачът е непреклонен на първото място. Триумфът във Висшата лига е обезпечен 12 кръга преди края с 12 точки задатък пред съгражданите от Манчестър Юнайтед. Така след несполучливата акция 2019/20, най-малко що се отнася до шампионата, “небесносините” се връщат там, където свикнахме да ги виждаме.

Гуардиола и футболистите му могат да затвърдят превъзходството си на британската сцена с нов требъл като този, който реализираха напълно неотдавна. През 2018/19 Ман Сити с изключение на купата взе и другите два трофея - Купата на Англия и Купата на Лигата. Във втория шампионат “гражданите” към този момент са на край, като ще спорят за оценката с Тотнъм на 25 април. Отборът продължава напред и за FA Cup, където за момента е четвъртфиналист с капацитета да измине пътя до края и в най-старата конкуренция.

Голямата цел е успех в Европа

След като купата в Англия наподобява сигурна, Манчестър Сити решително насочва взор към по този начин жадувания пробив в Шампионската лига. А тъкмо там “гражданите” по този начин и не съумяват да осъществят към момента своята фантазия. В предходните три сезона четвъртфиналът се оказваше лимитът за Пеп и играчите му в Европа. Сега Ман Сити е считан за един от любимците, което се удостовери и след първия дуел с Борусия Мьонхенгладбах. “Небесносините” взеха задатък от 2:0 преди реванша от 1/8-финалите, като мъчно някой би си показал, че британският отбор ще допусне поврат. Големите тествания в ШЛ идват по-късно, като този път Сити наподобява подготвен да пробие до финала, а за какво не и да го завоюва.

Ако това стане факт, то Гуардиола има шанса да бие личния си връх от 6 трофея в границите на една календарта година. През 2009-та Барселона, водена от навлизащия в специалността Пеп, взе купата и купата на Испания, победи в Шампионската лига, а през втората половина на годината добави още 3 трофея - Суперкупа на Европа, Суперкупа на Испания и купата на международен клубен първенец. Така в историята на каталунския гранд 2009-та остана като годината на тоталния успех. Но пред Гуардиола през 2021-ва се открива шанса да вдигне не 6, а 7 трофея. Това ще стане факт при домакински требъл и продобиване на Къмюнити Шийлд (Суперкупата на Англия). Другите три вероятни трофеи са интернационалните - в случай че победи в Шампионската лига, Манчестър Сити има шанса да добави Суперкупата на Европа и международната клубна купа. За момента въпреки всичко Пеп и момчетата му към момента не са прегърнали нито един трофей, като мениджърът на “гражданите” сигурно не желае футболистите му да се главозамайват от грандомански фантазии.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР