Манастирски ливади е кварталът на София, в който най-много се

...
Манастирски ливади е кварталът на София, в който най-много се
Коментари Харесай

Ето къде в София най-много се търсят имоти

" Манастирски ливади " е кварталът на София, в който най-вече се търсят жилища, излиза наяве от данни на една от най-големите у нас организации за недвижими парцели. данните са представени от Нова телевизия.

В класацията следват „ Овча купел “ и „ Младост “, а челната петица се запълва от „ Витоша “ и „ Люлин “.

В два от тези квартали, „ Витоша “ и „ Люлин “,  се следи спад в цените надлежно с 16% и 11% през месеците април и май, в съпоставяне със същия интервал на 2019 година.

И по този начин в случай че през интервала април-май 2019 година междинната цена на жилищата в квартал „ Витоша “ е била 89 700 евро, то през същия интервал на 2020 година, цената е 75 536 евро. В „ Люлин “ пък, където цените на жилищата са паднали с 11%, междинната цена, на която се продават жилищата сега е 46 375 евро. За съпоставяне година по-рано тяхната цена е била 52 400 евро.

Според Гергана Тенекеджиева, изпълнителен шеф на организацията на недвижими парцели „ Адрес “, имотният пазар към днешна дата не е изключително по-различен спрямо интервала преди рецесията. „ Говоря както за държанието от страна на клиентите, по този начин и за държанието от страната на купувачи и продавачи “, сподели тя.

Според нея в резултат на коронакризата се следи по-скоро спад в в сумата, която хората са подготвени да похарчат за покупка на парцел в по-малко желан регион или в остаряла постройка да вземем за пример, в сравнение с в цената на самите парцели. 

Накъде обаче ще поемат цените на парцелите и ще остане и пазарът толкоз спокоен, са въпроси, на които специалистите споделят, че е мъчно сега да се даде отговор. Защото с нарастването на новозаразените от ковид в страната, пораства и терзанието от това дали инвестицията в парцел тъкмо в този момент е най-подходяща.

Тенденцията към търсене на парцели отвън града продължава даже и след карантината, споделят специалисти. „ Купувачите търсят извънградски парцели и тази наклонност чакахме да се понижи като размери откакто се възвръща стопанската система и позициите на пазара на парцели, само че тя се резервира “, прецизира Тенекеджиева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР