Малолетни и непълнолетни лица извършват почти 5000 престъпления годишно.През 2016

...
Малолетни и непълнолетни лица извършват почти 5000 престъпления годишно.През 2016
Коментари Харесай

Всяка година у нас деца извършват близо 5000 престъпления

Малолетни и малолетни лица правят съвсем 5000 закононарушения годишно.

През 2016 година наказаните малолетни лица са общо 1108.

Броят на момчетата е доста по-голям от този на девойките.

Най-много наказани деца има Югоизточният регион – 247. След него е Северозападният. Най-ниска е престъпността измежду малолетните и малолетни в Североизточният регион. Там те са 70.

През предходната година най-вече наказани лица под 18 години има в Плевен – 101. На второ място е Пловдив, следван от Сливен и Стара Загора.

Един от младежите в статистиката е Сторн – 15-годишен, с 8 присъди. Има богат опит с дрогата и кражбите. Не може да преброи какъв брой влизания с щурм е направил.

Казва, че краде от 11-годишен, само че не тъй като нямал пари, а от досада. Сторн е бил предупреждаван доста пъти, че ще попадне в пандиза за малолетни. Казва, че това не го е тормозило. Вече обаче е отегчен от излежаването на присъди.

Не желае да чува родителите си. Изгубил е от дълго време връзка и с двамата.

Такава е обстановката с доста от децата нарушители.

„ Не идват на рандеву, не търсят момчетата, макар че самите момчета имат потребност от това да чуят някои непосредствен. Те са деца “, споделя Светослав Пенов, шеф на поправителния дом „ Бойчиновци “.

Според специалистите в дома основната причина децата да се трансформират в рецидивисти е връщането им назад в неприятната среда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР