Мълния порази сградата на основното училище Христо Ботев“ във видинското

...
Мълния порази сградата на основното училище Христо Ботев“ във видинското
Коментари Харесай

Мълния порази сградата на училището във видинското село Раковица

Мълния порази постройката на главното учебно заведение „ Христо Ботев “ във видинското село Раковица в неделя (26 юни) към 5:47 часа, оповестяват от Министерство на вътрешните работи - Видин. Два екипа на пожарната от Кула са се присъединили в потушаването на  пламъците.

Огънят е унищожил 300 кв.м от покривната структура на учебното заведение. Спасени били 200 кв.м. от покрива и компютърна техника. Оперативна група направила оглед на местопроизшествието, в Районно управление-Кула е формирано досъдебно произвеждане, прецизират от полицията.

Секретарят на Община Макреш Ванюша Василева сподели пред Българска телеграфна агенция, че покривът на постройката на главното учебно заведение е изгорен напълно, вредите от огъня са съществени, наводнени са всичките етажи на постройката, развалена е имуществото в класните стаи. Предстои спомагателен оглед и определяне на вредите. Тя посочи, че учебното заведение, което е предпазено, е единственото на територията на община Макреш и в него през тази образователна година са учили 20 деца от 1 до 4 клас.

В идващите дни управлението на Община Макреш ще прецизира по какъв начин да се извърши ремонт на постройката, сподели още Василева.

За двата почивни дни огнеборците са гасили четири пожара на територията на Видинска област. Запален е житен масив в местността „ Ливез “,  в землището на Брегово. Екип от пожарната работа в града се е борил с огнената буря. Пламъците са унищожили пшеница на повърхност от към 40 декара. При огледа на местопроизшествието проверяващите установили съзнателно запалване. Работата по случая продължава, в РУ-Видин е формирано досъдебно.

Огнеборците в съботния ден са гасили запалени боклуци на ул. „ Димчо Дебелянов “ – до остарелия гробищен парк на Видин. В неделния ден е сподавен пожар в частен парцел на ул. „ Байкал “ във Видин. Пламъците унищожили лек автомобил и един кубик дърва за огрев. Спасени били три здания. Причината – немарливост при боравене с открит огън, прецизират от полицията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР