Мълния отне живота на 16 души, които пътували по река,

...
Мълния отне живота на 16 души, които пътували по река,
Коментари Харесай

Мълния уби 16 души в Бангладеш

Мълния лиши живота на 16 души, които пътували по река, с цел да отидат на сватбено празненство в Бангладеш, оповестиха управляващите, предадоха Франс прес и ДПА.
Петима други са ранени и откарани в болница.
Гостите преди малко били слезли от лодка в град Шибгандж, покрай границата с Индия и на 250 километра от столицата Дака. Те желали да се скрият от разразилата се стихия в западния регион Чапайнавабгандж, когато били ударени от гръмотевица, заяви държавният шеф на града Сакиб Ал Раби.
В откритата лодка, плавала по река Падма, е имало минимум 20 души, прецизира ДПА. Сред ударените от гръмотевица е бил и младоженецът. Не се прецизира дали е оживял. Булката не била измежду пасажерите в лодката.
Наскоро в Бангладеш се развихриха мощни мусонни гръмотевични стихии, а траяли цяла седмица проливни дъждове в югоизточния регион Кокс Базар лишиха живота на към 20 души, измежду които имаше и шестима бежанци рохинги.
Всяка година стотици хора стават жертва на мълнии в Бангладеш.
По публични данни, през 2016 година мълнии са умъртвили над 200 души, 82 от които единствено за ден през май, само че огромна част от жертвите не са включени в статистиката.
Според самостоятелен орган, тази година 349 души са били убити от мълнии.
Някои специалисти считат, че причина за възходящия брой смъртни случаи е обезлесяването. В опит да ограничи последствията от климатичните промени и броя на починалите при удар на гръмотевица, южноазиатската страна засади стотици хиляди палмови дървета.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР