Мълния най-вероятно е причинила пожара на площадката за пластмасови отпадъци,

...
Мълния най-вероятно е причинила пожара на площадката за пластмасови отпадъци,
Коментари Харесай

Мълния подпалила пластмасовите отпадъци край Шишманци

Мълния най-вероятно е предизвикала пожара на площадката за пластмасови боклуци, намираща се на територията на Екологичния цех край пловдивското село Шишманци, който избухна в петък в 6,24 часа, оповестиха източници от следствието.

През цялата нощ в петък против събота пет екипа пожарникари от Пловдив и Раковски се борят с огнената буря, която е към този момент изцяло овладяна, въпреки че облаци отровен дим продължава да се стелят из Тракийската равнина и да тормозят жителите на най-близките до Екозавода села Шишманци, Белозем и Опълченец.

Те бяха посъветвани от специалистите от Регионална инспекция за опазване на околната среда в идващите няколко дни да заобикалят работа навън и да затварят прозорците на домовете си. В помощ на огнеборците от Пловдивска област беше пратена 20-тонна водоноска от София, която се оказа доста потребна, защото огнището на пожара бе 6 дка, върху които бяха складирани над 3000 тона пластмасови боклуци. Мобилни станции на Регионална инспекция за опазване на околната среда не престават да вършат замервания, като в Белозем са били открити леко повишени количества циановодород.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР