Малкото заведение "Волфгат" в изолиран район в РЮА бе обявено

...
Малкото заведение "Волфгат" в изолиран район в РЮА бе обявено
Коментари Харесай

Малко заведение в РЮА беше обявено за ресторант на годината в света

Малкото заведение "Волфгат " в изолиран регион в РЮА бе оповестено за ресторант на годината на церемонията за Световните ресторантски награди, които целят да разпространяват разнообразието на интернационалната кулинарна сцена, съобщи Франс прес.

Майстор-готвачът във "Волфгат " Кобус Ван дер Мерве, който е станал готвач едвам на 30-годишна възраст, стига до крайности в потреблението на локални артикули. Той самичък меси и изпича хляба и създава маслото, употребявани във "Волфгат ". Персоналът в заведението, формиран най-вече от дами, не е минал особено образование.

"Волфгат " отвори порти преди две години в провинциална къща, издигната преди 130 години в пещера на западния южноафрикански бряг, на 150 км от Кейптаун.

"Не считам, че заслужавам премията - сътрудниците ми всеки ден берат треви, растения, спанак - сподели 38-годишният Ван дер Мерве. - Тя е за тях. Бързам да изпия дружно с тях чаша пенливо южноафриканско вино във връзка спечелването на оценката. "

"Волфгат " се намира на плаж и предлага ястия с локални миди, само че също с растения и ароматни треви, които порастват в дюните. Кобус Ван дер Мерве, който е някогашен публицист, разясни, че се стреми продуктите да се оферират сурови или да се подлагат на допустимо най-малка обработка.

Журито направи своя избор всред заведения за хранене в 36 страни. Церемонията в Париж подсещаше тези за кино награди - имаше червен килим и пликове с имената на спечелилите в обособените категории, а водещ бе Антоан дьо Кон, който е бил водещ на няколко церемонии за премиите "Сезар ".

Отличеният с две звезди на справочника "Мишлен " ресторант "Кларанс " в хотел покрай Шанз-Елизе във френската столица победи в категорията автентичен метод, а страницата на майстор-готвача Ален Пасар в Инстаграм бе оповестена за най-хубавата на годината. Пасар е майстор-готвач в ресторанта "Арпеж " в Париж. Ресторантът "Инуа ", който германецът Томас Фребел отвори в Япония, пък победи в категорията оригиналност на годината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР