Малкото монтанско градче Вършец тържествува вече дни наред заради кандидатурата

...
Малкото монтанско градче Вършец тържествува вече дни наред заради кандидатурата
Коментари Харесай

САМО В ПИК И РЕТРО: Невяна Митева снаха на бивш кмет 

Малкото монтанско градче Вършец тържествува към този момент дни наред поради кандидатурата на Невяна Митева за вицепрезидент на проф. Анастас Герджиков. Жителите на града се гордеят с полковничката и намерено я назовават „ нашето момиче “, тъй като била снаха точно в техния град.

Оказва се, че брачният партньор на Митева – ген. Явор Матеев, е родом от близкото до Монтана обитаемо място. Нещо повече – на респект там е и неговият татко Антон Матеев, който е бил кмет на Вършец в интервала 1995-1999 година Любопитна детайлност е, че Матеев-старши е член на Българска социалистическа партия. Той и брачната половинка му Цана държали извънредно доста на своята снаха Невяна. Местните споделят, че била освен умна, мощна и красива жена, само че и извънредно работлива. Тя, брачният партньор ѝ Явор и децата им постоянно посещавали неговите родители във Вършец, където имали фамилна къща. Митева се трудела по двора, в който цялата фамилия отглеждали всевъзможни плодове и зеленчуци. Голямата им горделивост били доматите и пиперът, от които вадели рекордна годишна продукция.

Преди дни, в разгара на предизборната си акция, Невяна отново намерила време, с цел да помогне за събирането на последния узрял зеленчук. Самата тя разгласява фотоси на щайгите с чушки и домати домашно произвеждане от градината на нейните свекър и свекърва. „ Всеки труд се възнаграждава “, написа под фрагментите кандидатката за вицепрезидентския пост.

Корените на самата Митева са от село Победа, Добричко. Тя признава, че е извънредно признателна на своите родители, които са я подкрепяли безусловно и в персонален, и в професионален проект. „ Аз съм елементарна българка, научена на труд. Обичам спорта, работата си, поредна съм. Отгледала съм децата си тук, в България. Моето семейство ме поддържа в това решение. Завършила съм междинното си обучение в Добрич. Учила съм и в София и в спортното учебно заведение в Пловдив. Продължих в НСА да се образовам за треньор по плуване. Започнах да работя в системата на спорта като военнослужещ. Впоследствие трябваше да предпочитам да продължа със спорта или с военната си специалност и аз избрах втората – уверено и самоуверено. Няколко години аплайвах за Военната академия – тогава там нямаше дами. Три години ми отказваха. Накрая повярваха в мен. И аз приключих с цялостно отличие. След като влязох във военната подчиненост, трябваше да наваксвам и учих доста “, споделя Невяна за своя път.



Митева и брачният партньор и са запалени скиори



Митева сподели богатата си годишна продукция във фейсбук



Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР