Малкото чихуахуа, продадено от българи на норвежци, ще бъде спасено

...
Малкото чихуахуа, продадено от българи на норвежци, ще бъде спасено
Коментари Харесай

България спасява малкото чихуахуа от Норвегия

Малкото чихуахуа, продадено от българи на норвежци, ще бъде избавено след апела на холивудската звезда Жан-Клод Ван Дам. Това заяви Dariknews.

След новината за животното, бързо реагираха депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова и земеделският министър Десислава Танева. Така кученцето беше избавено. БАБХ ще даде позволение на норвежците чихуахуато да пристигна назад в България и да прекара 30 дни под карантина, каквито са разпоредбите.

По информация на Явор Гечев от „ Четири лапи” става въпрос за нередовни документи, издадени на животното от наш ветеринар от Тервел, откъдето са продавачите и където му е публикуван паспорт и подложен микрочип.

Припомняме, че известният екшън артист прикани българските управляващи да оказват помощ за спасяването на 3-месечното чихуахуа. То щеше да бъде умъртвено в Норвегия, в случай че Българската организация за сигурност на храните не беше разрешила да се върне у нас.

Ван Дам помоли БАБХ да даде позволение сладкият домакински любим да се прибере в България във видео, излъчено онлайн в обществените мрежи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР