Малко след началото на заседанието в четвъртък (1 юни) депутатите

...
Малко след началото на заседанието в четвъртък (1 юни) депутатите
Коментари Харесай

Плюнки и заплахи хвърчат в НС: Депутатите стигнаха до сблъсъци (ВИДЕО)

Малко след началото на съвещанието в четвъртък (1 юни) депутатите стигнаха до физически конфликти в пленарната зала. До тях се стигна след имитация „ меки китки “ на депутата от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Явор Божанков (бивш от БСП) към декларация на „ Възраждане “.

Първо Искра Михайлова от проруската групировка в Народното събрание нападна „ Продължаваме промяната – Демократична България “ поради наличието на изнесения запис от Национален съвет на партията на Кирил Петков и Асен Василев, в който се приказва за чистка в администрацията и службите за сигурност, както и съгласуването им с посолства.

Още до момента в който Божанков вървеше към трибуната, с цел да отговори, се чу по какъв начин Цончо Ганев от „ Възраждане “ му споделя: „ Само една дума да има за декларацията, ще видиш какво ще ти направя таблетчето. “

„ Когато тъкмо „ Възраждане “ приказва за външна интервенция, знаем си ги: приказваха за ваксини, излязоха имунизирани, приказваха против еврото, против НПО-тата, както и за меки китки. Двамата с Цончо и господин Костадинов най-вече ни съмняват в това отношение. Сега приказват за национални предатели. По логиката, която дотук сме видели, националните предатели са тъкмо те “, сподели Божанков.

Голяма част от депутатите на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ и „ Възраждане “ се скупчиха край трибуната и се бутаха. Камерите на Народното събрание демонстрираха по какъв начин народен представител размахва очилата си и евентуално демонстрира, че са счупени. Звук обаче не се чуваше, тъй като ръководителят на Народното събрание Росен Желязков (ГЕРБ) го беше изключил. Опитите му, както и тези на квесторите в пленарната зала, да сдобри групите не бяха изключително сполучливи.

На фрагментите се вижда, че разногласието ескалира главно сред Манол Пейков (от „ Продължаваме промяната – Демократична България “) и Златан Златанов от „ Възраждане “. Пред медиите Пейков уточни, че лицето му е одрано и описа версията за случилото се: „ Господин Костадинов и неговия другар Цончо постоянно загатват доста по-отвратителни неща – като предатели, доносници, неща, които са клюки. Мека китка съгласно мен е напълно неутрално “, сподели Пейков.

Депутатът от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Искрен Митев разгласява видео във „ Facebook “, на което се вижда по какъв начин Цончо Ганев от „ Възраждане “ плюе сътрудниците си. От публикуването видео може да бъде разпознат гласа на Андрей Чорбанов от „ ИТН “, който споделя: „ Хора, в Народното събрание сте, бе, не ви ли е позор, бе. “

Ситуацията в пленарната зала се поуспокои, откакто от нея бяха изведени Явор Божанков и Манол Пейков. „ Възраждане “ реши да продължи с изказване в коридорите, като назова случилото се „ позорна сцена от позорна партия “, като имаше поради „ Продължаваме промяната – Демократична България “.

Председателят на партията Костадин Костадинов заплаши, че към този момент постоянно, когато Манол Пейков и Явор Божанков вземат думата в пленарната зала, „ ние ще ги смъкваме незабавно “.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР