Малко след началото на традиционната от 1974 г. регата Вогалонг,

...
Малко след началото на традиционната от 1974 г. регата Вогалонг,
Коментари Харесай

Прочутият Канал гранде във Венеция стана зелен

Малко след началото на обичайна от 1974 година регата Вогалонг, преминаваща през Канале Гранде във Венеция, локални поданици оповестиха през днешния ден, че водата в канала е позеленяла. В момента локални специалисти проучват водата, с цел да схванат какво е довело до смяната на цвета й.
Прочетете още
Сутринта на 28 май поданици на Венеция оповестиха на полицията, че малко след началото на обичайна регата Вогалонг водата в Канале Гранде на Венеция наоколо до фамозния мост Риалто е позеленяла, пише Coriere Della Sera. 

Природозащитници към този момент взеха проби от водата за разбор и споделиха, че в никакъв случай не е била с подобен цвят. Има догатки, че някой съзнателно е хвърлил багрилото във водата на Канале Гранде, само че това към момента е единствено догадка, която би трябвало да бъде доказана.

Президентът на района Венеция Лука Зая заяви, че по този мотив е свикана незабавна среща от локалните управляващи във Венеция, с цел да се открият всички вероятни аргументи за това извънредно събитие.

Местната полиция също проверява случая. Една от версиите за смяната на цвета на водата в Канале Гранде беше версията, че това може да са дейности на екоактивисти.

Някои специалисти считат, че във водата може да са били хвърлени специфични водорасли, а също по този начин не изключват това да е деяние на някой художник. Факт е, че през почивните дни Венеция е цялостна с хиляди туристи. И по този начин притеглят вниманието им.

Превод: 

Снимка: Luigi Costantini/AP
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР