Малко след началото на традиционната от 1974 г. регата Вогалонг,

...
Малко след началото на традиционната от 1974 г. регата Вогалонг,
Коментари Харесай

Невиждано! Водата в Канале Гранде във Венеция позеленя СНИМКИ

Малко след началото на обичайна от 1974 година регата Вогалонг, преминаваща през Канале Гранде във Венеция, локални поданици оповестиха през днешния ден, че водата в канала е позеленяла. В момента локални специалисти проучват водата, с цел да схванат какво е довело до смяната на цвета й.

Сутринта на 28 май поданици на Венеция оповестиха на полицията, че малко след началото на обичайна регата Вогалонг водата в Канале Гранде на Венеция наоколо до фамозния мост Риалто е позеленяла, пише Coriere Della Sera.
 Венеция Водата в Канале Гранде във Венеция по незнайни аргументи стана зелена Снимка: Фейсбук
Природозащитници към този момент взеха проби от водата за разбор и споделиха, че в никакъв случай не е била с подобен цвят. Има догатки, че някой съзнателно е хвърлил багрилото във водата на Канале Гранде, само че това към момента е единствено догадка, която би трябвало да бъде доказана.
 Венеция В момента локални специалисти проучват водата, с цел да открият какво е довело до смяната на цвета й. Снимка: Фейсбук
Президентът на района Венеция Лука Зая заяви, че по този мотив е свикана незабавна среща от локалните управляващи във Венеция, с цел да се открият всички вероятни аргументи за това извънредно събитие.
 Венеция Снимка: Фейсбук
Местната полиция също проверява случая. Една от версиите за смяната на цвета на водата в Канале Гранде беше версията, че това може да са дейности на екоактивисти.

Някои специалисти считат, че във водата може да са били хвърлени специфични водорасли, а също по този начин не изключват това да е деяние на някой художник. Факт е, че през почивните дни Венеция е цялостна с хиляди туристи. И по този начин притеглят вниманието им.

Превод: GlasNews

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР