Малко ситуации в работата могат да се сравнят по трудност

...
Малко ситуации в работата могат да се сравнят по трудност
Коментари Харесай

Твърдоглавият шеф

Малко обстановки в работата могат да се сравнят по компликация с тази да имате неотстъпчив началник. Работата с шеф, който спори по всяка тематика, подценява противоположната връзка и отхвърля да слуша, може да бъде освен изнервяща, само че и същинска пречка за кариерното в развиване. Как може да се справите с този проблем? Опитът ми демонстрира, че тези следните техники работят най-добре:

Приемете, че имате работа с неотстъпчив началник

Осъзнаването на обстоятелството, че вашият шеф е твърдоглав като магаре е проблем самичък по себе си. Може да го игнорирате дълго време или да се надявате, че някой ден нещата ще се трансформират. Истината е, че това най-вероятно няма да се случи от единствено себе си, за това първо би трябвало да признаете тази действителност и да предприемете ограничения.

Подобрете връзката

Ефективното другарство е от основно значение за разрешаването на този проблем. Ако имате работа с човек, който не се интересува от непознатото мнение и има вяра, че постоянно е прав, то е добре методът ви към общуването с него да е оправдателен и целеустремен. Започнете с слагането под въпрос на по-несъществени въпроси, до момента в който не намерите метод да оспорите вижданията му по значимите тематики.

Запазете успокоение

Колкото и да сте изнервени и разочаровани, не би трябвало да позволявате на вашите страсти да вземат превес. и негативността могат само да влошат обстановката. Ще имате доста по-голям късмет да накарате шефа си да ви изслуша в случай че сте спокойни и съсредоточени, в сравнение с в случай че подхождате прочувствено и безогледно.

Придържайте се към контрактуваните решения

Ако сте съумели да договорите някакво компромисно решение, само че забелязвате, че малко по-малко шефът ви стартира да се връща към старите си визии, то би трябвало леко да го насочите назад в вярната посока.

Улеснете прехода с похвали

Твърдоглавите водач в реалност имат вяра, че техният метод е най-хубавият, което ги кара да гледат на оспорването на техните хрумвания като на персонална офанзива. Един от най-хубавите способи да си гарантирате, че противоположната връзка ще бъде призната положително, е като започнете изявлението си с комплимент. Може да кажете нещо от рода на „ Вашият метод е добър, какво ще кажете да го подсилим с това “ или пък „ Винаги имате положителни хрумвания, тъй че взех решение да споделя една с вас и да помислим дали тя е използвана “.

Успешните хора нормално са уверени в себе си, което прави постигането на баланс сред поддържането на здравословно самочувствие и прекосяването на границата кум надменност извънредно мъчно. Дори когато става въпрос за най-твърдоглавите ръководители, подхождането към тяхната непримиримост като към нещо, което може да бъде поправено, ще ви помогне да подобрите обстановката си в работата.

...................

Лоли Даскал , президент и изпълнителен шеф на консултантската компания Lead From Within, в своя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР