Малко са секторите, които се възползваха от възможностите на кризата.

...
Малко са секторите, които се възползваха от възможностите на кризата.
Коментари Харесай

Рано е да се говори за растеж, да се опитаме първо да намалим спада, твърдят от БТПП

Малко са секторите, които се възползваха от опциите на рецесията. Голяма част от компаниите изпитват усложнения. Това сподели пред БНР ръководителят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов.

Проучванията на БТПП демонстрират висок дял на скептицизма измежду представителите на бизнеса . „ Два, в някои детайли три пъти по-негативен от същия интервал за предходната година. А бизнесът е най-хубавият знак за това какво ще ни се случи в предвидимо бъдеще “, уточни Симеонов.

Рано е да приказваме за напредък, по-скоро би трябвало да се опитаме да понижим спада – обрисува се 7% , разяснява Цветан Симеонов. По думите му оптимизмът от лятото се е оказал припрян.

Като че ли до момента се обръщаше повече внимание на това да се задържи с всички сили съществуващият бизнес на терена, а в едната си част това обръщение е неверно , означи Цветан Симеонов. Той счита, че при задоволително данни и разбор за бранша, в който някой работи, при недобри вероятности той би трябвало да се преориентира в точния момент.

„ Всички компании би трябвало да си огледат стопанството, вътрешната активност, да видят доколко могат да усъвършенстват броя на чиновниците ", уточни той.

Относно внезапния растеж в броя на безработните, ръководителят на БТПП предвижда, че „ още известно време ще продължи наклонността към освобождение на служащи и чиновници “.

Малките и микропредприятията не трябва да се тормозят от това, че нямат потенциал, задоволително пари и информация, посочи Симеонов и ги посъветва „ да кроят смели проекти “, тъй като банките могат да оценят дали един бизнес проект е изпълним или не, отпускайки нисколихвени заеми .

Многото условия за използването на ограниченията в поддръжка на бизнеса и тромавата администрация са попречили на част от компаниите да се възползват при започване на рецесията, уточни Цветан Симеонов, съгласно който са били направени огромни стъпки, само че административно процедурите би трябвало да се опростят.

Нашата администрация не може да вкара електронно държавно управление и всичко върви извънредно мудно и трудно “, сподели той.

Фирми не престават да нямат уеб сайтове, а желаят да останат на пазара в условия, когато всичко минава през дигитализацията, акцентира още Цветан Симеонов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР