Малко пясъчно островче насред Тихия океан, принадлежащо на американския щат

...
Малко пясъчно островче насред Тихия океан, принадлежащо на американския щат
Коментари Харесай

Ураган погълнал остров с редки видове в Тихия океан

Малко пясъчно островче посред Тихия океан, принадлежащо на американския щат Хавай, е било погълнато от водите след прекосяването на урагана Уалака при започване на октомври, съобщи Франс прес.
Откритието е направено от академик, основан на Хавайските острови въз основа на сателитни фрагменти. То бе доказано от управляващите.
Екип от представители на федералните служби за отбрана на морската фауна са на път към мястото, на което се намирал островът.
Остров Ийст айлънд е представлявал пясъчна линия необятна 120 метра и дълга един километър. Той се намирал на към 980 километра северозападно от Хавай и е бил част от предпазената зона Национален морски паметник Папаханаумокуакея, която е вписана в международното завещание на ЮНЕСКО. При прекосяването на урагана покачването на равнището на водите е станало причина за поглъщането на острова.
Островът не беше населяван, само че два типа предпазени скотски типа го използваха, с цел да се възпроизвеждат. Това са зелените хавайски костенурки и хавайският тюлен духовник.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР