Малко преди парламентарните избори миналата година Реформаторският блок и Глас

...
Малко преди парламентарните избори миналата година Реформаторският блок и Глас
Коментари Харесай

Партията на Светльо Витков се раздели с Реформаторския блок

Малко преди парламентарните избори предходната година Реформаторският блок и " Глас национален " подписаха съглашение за взаимно явяване на вота

© Анелия Николова Още по тематиката
Реформаторският блок се разпада

Движение " България на жителите " замрази участието си в десния съюз
11 мар 2018
Големите губещи

Гласовете на 300 хиляди души дейни жители се разпиляха сред " Нова република ", " Да, България " и РБ-2
31 мар 2017 Създадената преди последните парламентарни избори коалиция сред Реформаторския блок и партията на солиста на " Хиподил " Светослав Витков - " Глас национален ", се разпадна. В петък от групировката на Витков изпратиха писмо до медиите, в което декларират, че партията продължава " независимо " и " остава отворена към " всички десни партии, организации и жители за разговор, общи политики и начинания ".

Като мотив за развода с реформаторите от " Глас национален " показват " продължаващия разпад в обичайна десница ". " Десните партии търсят сътрудници, без значение от мястото им в политическото пространство, посредством които да се бори за влизане в Народното събрание ", написа в писмото.

Разпадането на обединението " Реформаторски блок - " Глас национален " идва пет дни откакто една от партиите в Република България - " Движение България на жителите " (ДБГ), замрази участието си в десния съюз и даде период от един месец на сътрудниците си от блока да заемат безапелационна позиция на съпротива на ръководството на Бойко Борисов посредством " искане за незабавна оставка на Борисов и насрочване на предварителни парламентарни избори ". В противоположен случай от ДБГ ще изоставен Република България.

Тази позиция на ДБГ беше подкрепена и от още една от партиите в блока - " Българска нова народна власт " (БНД). В мнение на управлението на групировката на Борислав Великов, оповестено на интернет страницата на партията, се споделя, че Разузнавателна служба на ФРГ застава зад позицията на ДБГ за нуждата десния съюз да следва държание на " градивна дясноцентристка съпротива на държавното управление на ГЕРБ и " Обединените патриоти ". В мнението се насочва и апел към някогашният министър на опазването на здравето на второто държавно управление на Борисов Петър Москов " да се откаже от ролята на представител на Република България " и " да отстъпи обратно в своите искания за гласност без авансово съгласувани позиции ".

След напускането на Български земеделски народен съюз в Република България сега са три партии - Съюз на демократичните сили, ДБГ и Разузнавателна служба на ФРГ. На последните парламентарни избори обединението " Реформаторски блок - Глас национален " завоюва 3.14% и не съумя да влезе в Народното събрание.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР