Малко повече от месец след световната премиера на новият албум

...
Малко повече от месец след световната премиера на новият албум
Коментари Харесай

“Мистерията на българските гласове” представя ново видео към песента “Рано Ранила”

Малко повече от месец след международната премиера на новият албум на „Мистерията на българските гласове“ е готово и видеото към още една от песните в него – „Рано Ранила“. В основата на песента е танцът Бучимиш, дал и заглавието на албума – „БууЧииМиш“. Освен танца, феновете ще доловят осезаемо наличието на бийтбокс първенеца Скилър. Той придава извънредно модерно звучене на песента и укрепва неравноделния й темп. В сингъл версията на „Рано Ранила“, която е друга от версията в албума, със соло на гъдулка се изявява Христина Белева. Участват също немският перкусионист Дейвид Кукерман и китаристът и басист – Петър Миланов. Автор на музиката е композиторът Петър Дундаков, който е и музикален продуцент на албума, а текстът е на Бояна Бункова. Продуцент на „Мистерията на българските гласове“ и на новият албум „БууЧииМиш“ е Шуберт Мюзик Пъблишинг.

„Рано Ранила“ е една от най-енергичните песни в албума, избрана от непознатата преса като носеща силата на „празничен танц„, съгласно изявления в италианското издание SpazioRock  и британското Higher Plain Music. Британското списание WeAreCult пък за присъединяване на Скилър в песента прибавя „че античното и модерното в края на краищата не са толкоз разнообразни едно от друго„. Песента е и една от четирите песни от албума, препоръчани специално от полското издание KVTL, поради бързото и живо движение, в които мощният бийт среща фоклорното пеене.  Поради тази причина, не инцидентно във фокусът на видеото, е модерна млада двойка, през чийто взор режисьорът Валери Милев намира връзката на фолклора с нашето съвремие. Видеото е снимано в градска среда – в София и край езерото Панчарево. Оператор е Антон Бакарски (познат като оператор на кино лентата „Възвишение“), а хореографията е поверена на Маргарита Будинова.

 

Ето и видеото:

„Мистерията на българските гласове“ показа публично новия си албум в края на май тази година. „БууЧииМиш“ съдържа 12 нови произведения, особено написани за световноизвестният български състав, а това е първият им албум от 20 години насам. У нас албумът е достъпен за меломаните на CD, SACD, лимитирано издание книга с два CD, включващи и бонус тракове, плоча и бокс сет. Можете да го намерите в книжарици „Сиела“ в цялата страна, в бензиностанции OMV и Shell и в цифровите платформи, както и  онлайн от уеб страницата на Сиела.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР