Малко по-късно от обичайното, поради пандемията от COVID-19, ШК "Локомотив"

...
Малко по-късно от обичайното, поради пандемията от COVID-19, ШК "Локомотив"
Коментари Харесай

ШК Локомотив - Мездра отчете своята спортна дейност през 2020 г. /снимки/

Малко по-късно от нормалното, заради пандемията от COVID-19, ШК "Локомотив " - Мездра регистрира своята спортна активност през 2020 година и награди с купи, плакети, медали и грамоти най-изявените състезатели на клуба по кореспондентен и по типичен шахмат, оповестиха от локалната администрация. Това стана на публична гала, на която участваха кметът на общината Иван Аспарухов и някогашният ученик на клуба IM Светлин Младенов.
„ Отчитаме една извънредно сполучлива година, най-вече в кореспондентния шахмат, акцентира в доклада си ръководителят на ШК "Локомотив " ССМ Тошко Кирков. В този тип шах мездренският клуб е в случай че не най-хубавият, за което имаме всички учредения да претендираме, то твърдо е измежду водещите клубове в България “. Равносметката е показателна: извоювани 6 златни, 5 сребърни и 5 бронзови медали в Държавните самостоятелни и отборни шампионати и шампионати.
С най-голяма стойност несъмнено е шампионската купа, която ШК "Локомотив " завоюва за трета поредна година и общо за четвърти път при 19-те си участия до момента (след 2004-а, 2018-а и 2019 г.) в XXI Държавно отборно състезание по кореспондентен шахмат. Локомотивци играха в състав: на първа дъска - IM Александър Давидов, на втора - ССМ Тошко Кирков (кап.), на трета - ССМ Александър Парушев и на четвърта - ССМ Данаил Димитров. На трето място се подреди другият мездренски клуб - ШК Мат, в състав: IM Любомир Ценков (кап.), Ивайло Гаврилов, Мартин Коцев и Димитър Гаврийски.
Сред останалите триумфи се открояват шампионските трофеи на IM Александър Давидов в ДИП - Финал 54, на IM Любомир Ценков в шампионата Купа „ България 2020 “, на ССМ Тошко Кирков в 11 ДИП за ветерани и в 11 ДИП по интензивен шах (рапид) и на Димитър Гаврийски в 11 ДИП по блиц.
За трета поредна година клубът провежда верига от 7 градски шампионати и шампионати по кореспондентен и по типичен шахмат, в които се включиха повече от 100 фенове на кралската игра.
Класацията за „ Шахматист на Мездра за 2020 г.”, която също се прави за трети път, оглави ССМ Тошко Кирков, следван от ССМ Данаил Димитров и от ССМ Александър Парушев.
Специален плакет от Българската федерация по кореспондентен шахмат (БФКШ) по отношение на неговата 65-годишнина получи ССМ Александър Парушев, а ШК "Локомотив " го награди с плакет за повсеместен принос в развиването на кореспондентния шахмат у нас.
В знак на признателност за оказваната от него финансова поддръжка на клуба ШК "Локомотив " връчи специфичен плакет и на IM Светлин Младенов, който сега се състезава за елитни немски клуб SG Porz - Кьолн.
За шахматно дългоденствие беше отличен ветеранът Мито Тошев, а най-малките състезатели - 8-годишните Даниел Коловски-младши и Матео Кирков, си потеглиха с грамоти за най-млад гений.
Сред наградените бяха още Светослав Иванов - победител в Градското самостоятелно състезание (ГИП) по типичен шахмат, и Николай Георгиев - първенец в ГИП по интензивен шах и в ГИП по блиц.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР