Малко над 1 милион лева трябва да върнат хотелиери, участвали

...
Малко над 1 милион лева трябва да върнат хотелиери, участвали
Коментари Харесай

Хотелиери трябва да върнат малко над 1 млн. лева по програмата за украинските бежанци

Малко над 1 милион лв. би трябвало да върнат хотелиери, взели участие в програмата за краткотрайно настаняване на украинските бежанци. В същото време се чака с решение на Министерския съвет да бъдат разплатени над 17 милиона лв.. Това заяви заместник-министърът на туризма Мариела Модева по време на чуване в отрасловата парламентарна комисия.

Обемът на информацията е доста огромен, постоянно се позволяват неточности и от двете страни и това демонстрира какъв брой не е добре, че страната ни не е въвела електронното държавно управление, разяснява Модева:

" Колегите поставят доста огромни старания съответно да споделят, с цел да ги осведомят къде е грешката, само че по някой път връзката се забавя и това е повода за напрежението. Но тези разминавания, които ви изброих, в действителност значително затормозяват процеса и непрекъснато изискват инспекции, с цел да не се получи по този начин, че или сме дали повече средства, или не сме дали на тези, които чакат и смятат, че всичко е наред. Има несъответственост сред регистрите, има закъснение в приемане на информацията, има осъществена на една и съща работа, вместо с едно влизане и с едно засичане във всички регистри да се генерира доста бързо информация. "

По обявата работи: Мария Йорданова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР