Малко момченце, оцеляло след силното земетресение в Турция преди няколко

...
Малко момченце, оцеляло след силното земетресение в Турция преди няколко
Коментари Харесай

Мистерия: Момче, оцеляло след земетресението в Турция, е намерено на хиляди мили от дома

Малко момченце, оживяло след мощното земетресение в Турция преди няколко месеца, беше намерено от чиновниците на реда в град Маастрихт, на хиляди километри от родния му край.

Според информация, оповестена от Daily Star, детето е открито от полицията по улиците на Маастрихт. Опитите да се приказва с момчето са били несполучливи, защото то говорело единствено турски. Служители на закона решили да вземат момчето със себе си и да го заведат в локалната сладкарница. Малко внимание и порция сладолед помогнали за разтуха на детето.

В полицейски сектор служител на реда от турски генезис се опитал да поддържа връзка с момчето на родния му език. В резултат на диалога станало ясно, че детето и родителите му са потърпевши по време на мощното земетресение, което опустоши Турция през февруари. Момчето признало, че родителите му към момента са вкъщи, а появяването му в Нидерландия остава мистерия.

Властите предали детето на обществени служащи, които по-късно го отвели в сиропиталище. Въпреки всички старания произходът и аргументите за появяването му в Маастрихт остават незнайни.

Загадката с пътуването на това малко момче провокира огромен интерес измежду мнозина. Как съумя да пропътува хиляди километри, и внезапно в Нидерландия? Тази тайнственост изисква деликатно следствие.

Мощното земетресение с магнитуд 7,8, което се случи в Турция през февруари, остави дълбока диря от опустошения и загуби. Десетки градове усетиха трусовете на земната кора, причинявайки съществени вреди и загуба на доста животи. При това злополучие пострада и фамилията на малко момче.

Докато тече следствието, момченцето е обградено от грижи. Получава всичко належащо в приюта и поддържа връзка със обществени служащи, които му оказват помощ да се приспособява към новата среда.

 

 


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР