Малко известна полово предавана инфекция може да се превърне в

...
Малко известна полово предавана инфекция може да се превърне в
Коментари Харесай

Малко известна инфекция, предавана чрез секс, може да ни разкаже играта

Малко известна полово излъчена зараза може да се трансформира в идващия супермикроб (устойчива на употребяваните през днешния ден антибиотици бактерия), с изключение на в случай че хората не станат по-бдителни , предизвестяват специалисти.

Mycoplasma genitalium постоянно няма признаци, само че може да провокира инфектиране на таза, което може да аргументи неплодородие у някои дами.

Инфекцията може да бъде пропусната и в случай че не се лекува вярно, тя може да развие устойчивост към антибиотици .

Mycoplasma genitalium е бактерия, която може да провокира инфектиране на уретрата при мъжете, предизвиквайки приключване на гной от пениса и причинявайки мъчително уриниране .

При дамите бактерията може също по този начин да провокира инфектиране на репродуктивните органи (утробата и фалопиевите тръби), причинявайки болежка и вероятно тресчица и известно кървене.

Човек може да се болести с въпросната бактерия, правейки беззащитен секс с някого, който е неин притежател . Презервативите могат да предотвратят това разпространяване.

Mycoplasma genitalium не всеки път провокира признаци и не всеки път се нуждае от лекуване, само че бактерията може да бъде пропусната или сбъркана с друга полово излъчена зараза, като да вземем за пример хламидия .

От Британската асоциация за полово здраве и ХИВ акцентират, че това е причина за паника , оповестява БиБиСи.

Тестове за Mycoplasma genitalium са били създадени неотдавна, само че към момента не са налични във всички клиники във Англия.

Подчертава се, че може да се лекува с антибиотици - само че инфекцията развива устойчивост към някои от тези медикаменти.

Степента на премахване на Mycoplasma genitaliumG след лекуване с едно семейство антибиотици, наречени макролиди, понижава в международен мащаб. Резистентността към въпросните антибиотици в Обединеното кралство се прави оценка на към 40% .

Друг антибиотик, азитромицин, към момента работи в множеството случаи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР