Малкият карибски остров Барбадос разшири дипломатическия си обхват до виртуалния

...
Малкият карибски остров Барбадос разшири дипломатическия си обхват до виртуалния
Коментари Харесай

Това е първата държава в света, която създава посолство в метавселената

Малкият карибски остров Барбадос разшири дипломатическия си обсег до виртуалния свят, откакто подписа съглашение с основана на блокчейн платформа за основаване на цифрово посолство, оповестява CNBC. Нещо сходно се случва за първи път в историята на суверенните страни.

Метавселената е триизмерна среда в интернет протранството, в която потребителите ще взаимодействат между тях посредством аватари.
 Фейсбук отваря 10 000 нови работни места в Европейски Съюз за построяването на
Фейсбук отваря 10 000 нови работни места в Европейски Съюз за построяването на " метавселена "

Паралелният свят е отдавнашна фантазия на Зукърбърг

Правителството на Барбадос публично подписа съглашение за основаването на цифрово посолство. Новината е доказана и от цифровата платформа CoinDesk, от която цитират Министерството на външните работи и външната търговия на страната.

Според формалните източници, островната страна не възнамерява да спре цифровата си агресия. Нещо повече, към този момент обмисля сключването на покупко-продажби и с други платформи за виртуална действителност, като Somnium Space и SuperWorld.

Според локалните управляващи, плановете за създаване на метавселена са част от бъдещето и са форма на " софтуерна дипломация ", която може да отвори порти за по-нататъшен културен продан с други народи.
 Столицата на Южна Корея възнамерява да навлезе първа в метавселената
Градът, който възнамерява да навлезе първи в метавселената и влага в това начинание $3,3 милиона

Ако проектът е сполучлив, жителите на Сеул ще могат да посетят виртуално кметството, да вършат виртуални обиколки на исторически обекти

Виртуалното посолство ще бъде намерено през януари следващата година и ще направи Барбадос първата страна в света, която признава " цифрова суверенна земя ".

Посланикът на Барбадос в ОАЕ Габриел Абед разяснява новината пред CoinDesk по този начин:

" Посолствата са отправната точка за приемане на виза за влизане в дадена страна или безвизово пътешестване. Можете ли да си визиите по какъв начин би изглеждало това на процедура? И къде може да ви води тази електронна виза? "

Комбинирайки детайли от обществените медии и виртуалната действителност, концепцията за " метавселената " обаче не стопира да набира известност и притегля интерес от страна на множеството огромни софтуерни компании.

Припомняме, че предишният месец от Фейсбук оповестиха, че ще се ребрандират под нова компания-майка под името Meta, като ще се стремят да се уголемяват в бъдещата метавселена. Впоследствие десетки други компании, в това число Microsoft, Roblox и Nvidia, също оповестиха, че пробват да разработят програмен продукт и хардуер за зареждане на цифров свят.
 Disney също гледа към метавселената. И желае да e най-щастливото място там
Disney също гледа към метавселената. И желае да e най-щастливото място там

Това е следващата компания след прекръстената на Meta Фейсбук, която се цели към виртуалната реалност
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР